Aandacht voor thema 'Schoen en Leer'

Aandacht voor schoenen

De Langstraat is van oudsher het centrum van de schoenen-, lederwaren- en lederbranche. Om de regio sterker te profileren rond dit thema, zijn er allerlei initiatieven. Zo is de realisatie van het nieuwe Schoenenmuseum volop in voorbereiding en wordt er nagedacht over een Schoenenbiënnale, een cultureel event rond schoenen en leer. Om alle initiatieven te stimuleren en mogelijk te versterken, stelt Rabobank De Langstraat het thema ‘Schoenen en Leer’ de komende maanden centraal, onder meer tijdens de ledenbijeenkomsten.

Ledenbijeenkomsten

Ook voor de allerkleinsten bestaat de mogelijkheid om kennis te maken met het thema 'Schoen en Leer'. Tijdens de Spaarweek van 16 tot en met 18 oktober, kunnen kinderen schoentjes knutselen en versieren met leer. Ook tijdens de twee ledenbijeenkomsten die gepland staan op 21 en 22 november wordt aandacht besteed aan dit thema.

Expositie + kunstzone

De gehele maand oktober exposeert Dhr. van Bladel zijn prachtige schilderijen met schoenen in onze kunstzone.

Van 10 tot en met 24 november vraagt 'TLC' aandacht voor hun coöperatie en exposeren zij in ons pand diverse producten die vervaardigd zijn uit hun leer. Op 24 november sluiten zij deze periode af met een veilingavond.

In december zal er een expositie plaatsvinden in onze kunstzone van het Schoenenmuseum. Hier worden schoenen gepresenteerd die hebben deelgenomen aan een 'sneakerwedstrijd'.

Overige activiteiten

28 november vindt het Captainsdiner plaats, wat geheel in het teken staat van 'Schoen en Leer'. Dit diner is enkel voor genodigden.

Op 6 december is in ons kantoorpand de première van het videodocument: 'De schoenen van mijn opa'.

Aan het einde van dit 'Schoen en Leer'-kwartaal, zal 21 december de Dichterbij verschijnen die ook volledig in het teken van dit thema staat.

Waalwijk, 10-10-2018

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn