Beschikbaarheid geldautomaat Rucphen naar aanleiding van toegenomen plofkraken

Pinpas

De afgelopen tijd heeft Rabobank landelijk verschillende keren te maken gehad met plofkraken. Deze plofkraken brengen grote veiligheidsrisico’s met zich mee. Dit was voor ons de aanleiding om al onze geldautomaten nogmaals kritisch te bekijken. Uitgangspunt daarbij is dat de aanwezigheid en beschikbaarheid van contant geld zoveel mogelijk gehandhaafd blijven. 

De inventarisatie van onze geldautomaten heeft geleid tot een besluit rondom onze geldautomaat in Rucphen. De geldautomaat aan het Raadhuisplein 2 sluit per direct. De overige geldautomaten van Rabobank De Zuidelijke Baronie blijven gehandhaafd op de bekende locaties. 

Veiligheidsoverweging

Veiligheid van mensen en hun omgeving staat altijd voorop en daar kunnen en mogen wij geen concessies aan doen. Om deze reden hebben wij geen andere keuze dan de geldautomaat per direct te sluiten. We doen dit uit veiligheidsoverweging voor de omwonenden. De explosieven die sinds kort bij een plofkraak worden gebruikt zijn steeds zwaarder en brengen meer en ernstigere schade toe. We moeten voorkomen dat er iets gebeurt met de personen die in de buurt van onze geldautomaat wonen of aanwezig zijn. Alle locaties van onze automaten zijn nogmaals kritisch bekeken, Rucphen is op dit moment de enige geldautomaat met een verhoogd risico. U kunt de overige automaten dus gewoon blijven gebruiken.

Alternatieven om te beschikken over (contant) geld

Het is erg belangrijk dat (oudere) mensen ter plaatse contant geld kunnen opnemen, dit willen we zo lang mogelijk faciliteren. Daarom zijn we samen met de gemeente Rucphen in gesprek over een alternatief om op een andere (meer veilige) plaats een nieuwe geldautomaat te plaatsen.

In de tussentijd kunt u terecht op de volgende, dichtstbijzijnde locaties:

  • Neerhof 2, Sprundel
  • Dorpsstraat 113, St. Willebrord
  • Sint Antoniusstraat 36, Schijf (Attent supermarkt)

Zodra er meer bekend is over de nieuwe locatie van onze geldautomaat, brengen wij u hiervan op de hoogte via onze website en de lokale weekbladen.

Heeft u nog vragen?

Loopt u tegen problemen aan of heeft u andere vragen? Neem gerust contact met ons op. U kunt ons bereiken via telefoonnummer (013) 507 40 00 of via e-mailadres info.dzb@rabobank.nl.

info.dzb@rabobank.nl

Baarle-Nassau, 23-5-2017

Deel via TwitterDeel op FacebookDeel op Google+Deel op LinkedInDoorsturen via GmailDoorsturen via HotmailDoorsturen via e-mail