Geldautomaat Sterksel blijft voorlopig

Geldautomaat

In de tweede helft van 2017 zijn er gesprekken geweest met afgevaardigden van belangenorganisaties in Sterksel over de aanwezigheid van de Rabobank geldautomaat in Sterksel. Vooralsnog is besloten de geldautomaat te handhaven.

De situatie

Op basis van gebruikersdata gaf Rabobank Dommelstreek destijds te kennen de automaat in Sterksel te willen verwijderen. In de gesprekken die daarop volgden is geconstateerd, dat er nog steeds veel belang gehecht wordt aan de handhaving van de geldautomaat én dat het borgen van de leefbaarheid in Sterksel in het algemeen een zeer belangrijk onderwerp is binnen de belangenorganisaties.

Ontwikkelingen

Naar aanleiding van deze gesprekken zijn gebruikersdata van de geldautomaat in Sterksel, Heeze en Leende ter beschikking gesteld aan de Dorpsraad, zodat zij zich kon verdiepen in de mogelijke gevolgen van het verwijderen van de geldautomaat. Tegelijkertijd is Rabobank Dommelstreek opnieuw in dialoog gegaan met Rabobank Nederland over de situatie in Sterksel en op de hoogte gebracht over de laatste ontwikkelingen op het gebied van plofkraken en 'white-labeling'.

Besluit

Alles overziend heeft Rabobank Dommelstreek alle aspecten nog eens op een rij gezet en besloten om de geldautomaat in Sterksel (voorlopig) te handhaven.

Dommelstreek, 22-1-2018

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn