Sponsoring en Rabofonds

Samen bereik je meer dan alleen. Met het Rabofonds versterkt de Rabobank de lokale samenleving

Het Rabofonds

De Rabobank staat midden in de samenleving. Samen met onze klanten werken wij aan verbetering van de lokale leefomgeving en bedrijfssectoren. De Rabobank ziet onderlinge samenwerking als beste middel om haar doelen te bereiken. Samen sta je immers sterker dan alleen. Vanuit die coöperatieve gedachte zijn wij actief en zoeken wij verbinding met onze lokale omgeving. Zo zijn onze medewerkers lid van verenigingen, doen vrijwilligerswerk of zitten in een bestuur. Daarnaast geven wij een deel van onze winst terug aan de lokale samenleving, dat doen we via het Rabofonds. Het Rabofonds heeft als doel de lokale economische vitaliteit versterken en een bijdrage leveren aan de leefbaarheid in de Drechtsteden. Zo nemen wij letterlijk een aandeel in onze lokale omgeving.

Aandeel in elkaar

Vanuit het Rabofonds is een budget beschikbaar voor 'Aandeel in elkaar'. Met 'Aandeel in elkaar' nemen wij letterlijk een aandeel in onze lokale omgeving door het geven van een financiële bijdrage aan een activiteit of een project in de Drechtsteden. Een keer per jaar kunnen verenigingen en stichtingen, die bankieren bij Rabobank Drechtsteden, een aanvraag indienen voor een financiële bijdrage. De aanvragen worden beoordeeld door leden en leden bepalen ook aan wie een financiële bijdrage wordt toegekend. Tussen 21 augustus en 22 september 2017 kunnen er weer aanvragen ingediend worden. Via onderstaande button leest u meer over de campagne en de aanvraagprocedure.

Voorbeelden van sponsoring

Stichting MATE

Jongens staan op binnenvaartship

Stichting MATE is een samenwerking van partijen uit de scheepvaart. De stichting heeft een binnenvaartschip gekocht, de MATE. Met dit schip wil de stichting jongeren opleiden voor de binnenvaart. Eerst staat er een grote verbouwing op het programma. Hiervoor krijgt Stichting MATE hulp van SoulMATEs, waar Rabobank Drechtsteden zich bij heeft aangesloten.

Volg het project op StichtingMATE.nl

Stichting Werelderfgoed Kinderdijk

Vergezicht van molengebied Kinderdijk

De vier lokale Rabobanken Drechtsteden, Alblasserwaard Vijfheerenlanden, Krimpenerwaard en Merwestroom steunen de ontwikkeling van Stichting Werelderfgoed Kinderdijk (SWEK).

De Rabobank is de hoofdsponsor van het molengebied. Met de sponsorbijdrage ontwikkelt de stichting lesmateriaal voor basisscholen in de regio. Ook investeert SWEK in leerzame materialen in het molengebied zelf. Als tegenprestatie maakt SWEK een Rabodag mogelijk voor leden van de bank.

Lees meer op Kinderdijk.nl

ClubkasRun in Papendrecht en Alblasserdam

Lopers tijdens ClubKas Run

De jaarlijkse ClubkasRun is voor iedere vereniging of stichting die wel een meevaller kan gebruiken. Rabobank Drechtsteden organiseert dit sportieve loopevenement in Papendrecht en Alblasserdam.

Met het rennen van rondjes verdient u een extraatje voor de clubkas. Iedere ronde is 2,5 kilometer. Hoe meer lopers voor uw stichting, hoe hoger het bedrag. Rabobank Drechtsteden beloont iedere gelopen ronde met € 1,50. Volwassenen rennen maximaal vier rondjes en kinderen twee.

WeHelpen.nl

WeHelpen.nl

Het platform WeHelpen.nl brengt mensen die hulp kunnen gebruiken en hulpgevers online bij elkaar. De website heeft als doel samen te werken aan een vitalere leefomgeving. Rabobank Drechtsteden steunt dit initiatief, omdat het platform mensen met elkaar verbindt. Samen kunnen we de omgeving waar we wonen en werken verbeteren. De Rabobank werkt voor WeHelpen.nl samen met andere partijen zoals Gemeente Dordrecht, MEE Drechtsteden, Vivenz, Sociaal Teams, Achmea, CZ en PGGM.  Bezoek de website als u meer wilt weten over WeHelpen.nl in de regio Dordrecht.

www.WeHelpen.nl/Dordrecht

Contact

24 uur per dag bereikbaar via telefoon en chat.


Particulieren


Bedrijven