Kanjers in de bankhal van Rabobank Emmen-Coevorden

Rabobank meets Brownies & downieS

Vanaf donderdag 5 oktober is het zover, de kanjers van Brownies & downieS heetten de klanten van Rabobank Emmen-Coevorden welkom in de bankhal in Emmen. De Rabobank en Brownies & downieS gaan voor een proefperiode van 3 maand samenwerken. 

Unieke samenwerking met Brownies & downieS

Door deze samenwerking is een unieke manier gevonden om de maatschappelijke betrokkenheid van Rabobank Emmen-Coevorden te vervullen en lokaal werkplekken te realiseren. Chéry Wortelboer, directievoorzitter Rabobank Emmen-Coevorden: ‘Wij zijn ontzettend trots op deze samenwerking met Brownies & downieS. Op deze manier kunnen wij samen een andere vorm van gastvrijheid geven aan onze klanten en bieden wij tegelijkertijd extra perspectief voor de kanjers. Op de maandagmiddag, donderdag en vrijdag ontvangen de kanjers van Brownies & downieS onze klanten met heerlijke koffie en een glimlach. We nodigen onze klanten van harte uit om bij ons kantoor in Emmen binnen te stappen voor een kopje koffie!’ 

Het onstaan van de samenwerking

Nick Schepers en Carmen Kuipers, de eigenaren van Brownies & downieS in Emmen kwamen in gesprek met Rabobank Emmen-Coevorden. In dit gesprek werden de mogelijkheden besproken om de ontwikkeling van de kanjers verder te stimuleren. Door te werken in een andere omgeving en werksfeer kunnen de kanjers zich nog meer ontplooien en doorgroeien in de reguliere maatschappij. Samen is het idee ontstaan om de kanjers, met professionele begeleiding vanuit Brownies & downieS, de klanten van de Rabobank een warm welkom te geven. Er ontstaat nu extra werkgelegenheid voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Dit initiatief is een pilot van drie maanden waarbij de intentie is om tot een langere samenwerking te komen. Dit project wordt mogelijk gemaakt vanuit het coöperatief dividend van de lokale Rabobank.

Emmen, 5-10-2017

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn