Plofkraak Angelslo Emmen

Geldautomaat

MAATREGELEN PLOFKRAKEN

EMMEN – Rabobank heeft in het afgelopen jaar verschillende keren met plofkraken te maken gehad. Zo vond er in de nacht van donderdag op vrijdag een plofkraak plaats in het winkelcentrum van Angelslo in Emmen. Deze plofkraak bracht grote materiële schade toe aan de geldautomaat en de omliggende panden. We nemen daarom een aantal maatregelen. Uitgangspunt daarbij is dat de aanwezigheid en beschikbaarheid van geld zoveel mogelijk gehandhaafd blijven.

Gewijzigde beschikbaarheid

De geldautomaat in winkelcentrum Angelslo is als gevolg van een plofkraak tijdelijk buiten gebruik. In verband met verhoogde dreiging hebben we besloten nog drie geldautomaten te sluiten. De risico’s van de plofkraken voor de omwonenden van deze locaties is te groot om deze open te houden. Daarom sluiten we deze locaties tot dat er meer duidelijkheid is. Het betreft de locaties Nieuw-Schoonebeek, Dalen en Valkenveld te Emmen. De overige geldautomaten van Rabobank Emmen-Coevorden blijven gehandhaafd op de bekende locaties.

Chéry Wortelboer, directievoorzitter: “Sinds vorig jaar wordt de Rabobank in toenemende mate getroffen door plofkraken of pogingen daartoe. Dit geeft veel financiële schade en overlast. Daarom nemen we maatregelen die criminelen moeten ontmoedigen. We realiseren ons ook goed dat de schrik in de benen van omwonenden zit gezien de impact van plofkraken. Daar houden we uiteraard ook rekening mee. ”

Alternatieven om te beschikken over (contant) geld

Rabobank Emmen-Coevorden blijft in de regio de mogelijkheid aanbieden om over contant geld te beschikken. De dienstverlening van de bank voorziet hierin op de volgende manieren:

  • Groot aanbod van geldautomaten in de directe omgeving, van zowel de Rabobank als andere banken
  • Een aantal winkels biedt klanten de mogelijkheid extra te pinnen

Dichtstbijzijnde geldautomaten

Voor de volgende geldautomaten zijn dit de alternatieven:

  • Nieuw-Schoonebeek, Europaweg 154 (dichtstbijzijnde geldautomaat vindt u aan de Europaweg 134 in Schoonebeek)
  • Dalen, Hoofdstraat 33a (dichtstbijzijnde geldautomaat vindt u aan het Kasteel 2 in Coevorden)
  • Emmen, Valkenveld 41a (dichtstbijzijnde geldautomaat vindt u aan de Havenstraat 22 in Erica of aan de Wilhelminastraat 47 in Emmen).

Emmen, 19-5-2017

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn