Rabobank Emmen-Coevorden meets Brownies & downieS

Contract ondertekening door Rabobank Emmen-Coevorden en Brownies&downieS

Rabobank Emmen-Coevorden en Brownies & downieS in Emmen slaan de handen in één door een samenwerking aan te gaan. De Rabobank zocht naar een unieke manier om haar maatschappelijke betrokkenheid te vervullen en werkplekken te realiseren in de lokale omgeving. Afgelopen maandag hebben beide partijen een samenwerkingscontract getekend.

Unieke samenwerking met kanjers

Door deze unieke samenwerking krijgt de hospitality in de bankhal van kantoor Emmen een extra dimensie. Vanaf oktober zijn er kanjers van Brownies & downieS twee en halve dag in de week aanwezig in de bankhal te Emmen. De kanjers ontvangen en verrassen de klanten met koffie, iets lekkers en een glimlach. Het betreft een pilot van drie maanden waarbij de intentie is om tot een langere samenwerking te komen. Dit project wordt mogelijk gemaakt vanuit het coöperatief dividend van de lokale Rabobank.

Het ontstaan van de samenwerking

Nick Schepers en Carmen Kuipers, de eigenaren van Brownies & downieS in Emmen kwamen in gesprek met Rabobank Emmen-Coevorden. In dit gesprek werden de mogelijkheden besproken om de ontwikkeling van de kanjers verder te stimuleren. Door te werken in een andere omgeving en werksfeer kunnen de kanjers zich nog meer ontplooien en doorgroeien in de reguliere maatschappij. Samen is het idee ontstaan om de kanjers, met professionele begeleiding vanuit Brownies & downieS, de klanten van de Rabobank een warm welkom te geven. Er ontstaat nu extra werkgelegenheid voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. De betrokken partijen en de ouders van de kanjers zijn zeer enthousiast, trots en gemotiveerd om deze pilot te lagen slagen. De kanjers kunnen niet wachten om aan de slag te gaan in de bankhal en de klanten welkom te heten!

Landelijke uitrol van dit project

Als de pilot slaagt is dit een voorbeeld dat navolging kan krijgen binnen andere bedrijven en instellingen. Zo kijkt Rabobank Nederland met veel belangstelling naar dit initiatief om te zien of het een breder vervolg kan krijgen.

Emmen, 12-7-2017

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn