De nieuwste zakgeld-app: Rabo PinPin!

De nieuwste zakgeld-app: Rabo PinPin!

Rabobank introduceert voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar de gratis app Rabo PinPin. De nieuwste zakgeld-app waarbij kinderen spelenderwijs van alles leren over de wereld van geld.

PinPin de pinguïn

PinPin kan door Augmented Reality altijd en overal tevoorschijn worden getoverd. Door het verzorgen van PinPin kunnen de kinderen pegels verdienen, een soort virtuele euro’s. Hiermee kunnen ze bijvoorbeeld kleren en eten kopen voor PinPin.

Jong geleerd, oud gedaan

PinPin maakt de waarde van geld tastbaar en bereidt kinderen voor op de toekomst waarin ze zelf hun bankzaken moeten regelen. De app kan ook door ouders/ verzorgers gekoppeld worden aan een Rabo Jongerenrekening. Zo zien kinderen altijd hoeveel geld er op hun rekening staat, en houden ze bij waarvoor ze willen sparen. Ouders kijken mee in een speciale oudermodule en kunnen samen met hun kinderen spaardoelen instellen.. Zo maakt PinPin het dialoog over geld tussen ouders en kinderen makkelijker.  En dat is belangrijk, want jong geleerd is oud gedaan.

Markers voor PinPin

Om de app te gebruiken heeft u alleen een smartphone of tablet en een PinPin marker nodig. PinPin komt vanzelf tevoorschijn wanneer u de camera in de app op de marker richt. U kunt deze markers zelf downloaden.

Meer informatie en de PinPin Markers

18-10-2017

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn