Rabobank Enschede-Haaksbergen bestaat 125 jaar!

Eerste bank in Lonneker

Onze Rabobank begon 125 jaar geleden in de gemeente Lonneker (op de plek waar nu de Melkhal staat in Enschede). Hier ontstond op 21 mei 1896 de Coöperatieve Landbouwersbank en Handelsvereniging. Hiermee zijn wij één van de vier oudste lokale Rabobanken in Nederland. En dat is best bijzonder! De motor achter deze aankoopvereniging was destijds burgemeester Eduard Jacobs. Hij zette de vereniging op volgens het systeem van Friedrich Wilhelm Raiffeisen, een coöperatief georganiseerde kredietverlening. Daarbij draaide het om zelfhulp, eigen verantwoordelijkheid, wederkerigheid en samenwerking. Na diverse fusies en samenwerkingen kennen wij de bank zoals deze nu is. De grondbeginselen die destijds golden zijn actueler dan ooit. De coöperatie is niet weg te denken uit de huidige samenleving. Geheel in lijn met de grondbeginselen van Raiffeisen wil de Rabobank iets terug doen voor de samenleving:

Banken

Op vrijdag 21 mei 2021 worden twee zitbanken onthuld bij de oude Melkhal aan de Raiffeisenstraat in Enschede, de geboortegrond van de Rabobank. In samenspraak met de ontwikkelaar zijn deze zitbanken ontworpen en gedoneerd door de Rabobank. De banken zijn passend bij de Melkhal en volledig gemaakt van gerecycled plastic. Iets blijvends voor de samenleving en passend bij de duurzame ambities van de Rabobank.

Fietsroute

Daarnaast is er speciaal voor onze verjaardag een fietsroute ontwikkeld. Deze route brengt je langs diverse belangrijke historische punten van de Rabobank in Enschede en in Haaksbergen. De route is te downloaden via de website van de Rabobank en verkrijgbaar vanaf 1 juni bij Enschede Promotie en VVV Haaksbergen.

Bekijk de route hier (PDF)

Winactie

Uiteraard zijn wij benieuwd wat je van onze fietsroute vindt! Deel een foto van de fietstocht op jouw social media en gebruik #REH125jaar of stuur een foto via e-mail naar communicatie.ta@rabobank.nl . Elke week maak je kans op een pakket vol heerlijke streekproducten, speciaal samengesteld door onze lokale ondernemers. Deze winactie loopt tot 1 september 2021.

Enschede, 17-5-2021

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn