Rabobank omarmt schoolschaatsproject

Gianni Romme en Martin Landkroon

Het enthousiasme is groot. Jaarlijks komen zo’n 7500 basisschoolleerlingen naar IJsbaan Twente voor een leuke én goedkope schaatsles. Maar, de financiële bijdrage van de stichting Euregio (initiator van het succesvolle schoolschaatsproject op IJsbaan Twente) houdt een keer op. De Rabobank biedt uitkomst en daarmee toekomst voor het schoolschaatsen.

Partnership

Martin Landkroon, directeur Rabobank Enschede-Haaksbergen geeft aan. ‘Als coöperatieve bank is de Rabobank sterk betrokken bij de lokale leefomgeving, dat blijkt uit deze samenwerking. Naast financiële ondersteuning, in elk geval in 2020, wordt ook gekeken naar hoe de Rabobank en IJsbaan Twente elkaar economisch kunnen versterken’. De intentie is om de samenwerking ook na 2020 voort te zetten.

IJsbaan Twente

Gianni Romme, manager van IJsbaan Twente, vertelt. ‘Hier zijn wij enorm blij mee. We willen de scholen graag voor dit lage bedrag van € 4 blijven uitnodigen. Alleen bij zo’n lage financiële drempel is het tegenwoordig voor scholen haalbaar onze kant op te komen. Daarbij vinden wij het belangrijk ook een leuke les te verzorgen als eerste kennismaking, zodat het voor deze kinderen nog makkelijker wordt een keer terug te komen. Door dit project komt er elk jaar weer een nieuwe grote groep Twentse kinderen kennismaken met dit mooie stukje Nederlandse cultuur. En natuurlijk een uur lang lekker bewegen, dat is nóg belangrijker’.

Schoolschaatsen

Alle Twentse basisscholen kunnen een schaatsles reserveren. De les kost, door de huidige bijdragen, nu € 4 per leerling. Daar zit de entree, les en schaatshuur voor wie dat nodig heeft, al bij in. Een school kan zelf kiezen of ze 1, 2, 3 of 4 lessen inplannen. Een heel aantal gemeenten en sportbedrijven ondersteunt dit project door het bedrag voor de scholen uit de eigen gemeente, gedeeltelijk of helemaal voor haar rekening te nemen. Of, door de planning met de scholen voor haar rekening te nemen. Het komt dus voor dat scholen helemaal gratis naar IJsbaan Twente komen. Om het schoolschaatsen voor meer kinderen mogelijk te maken, laten de KNSB en de Reggeborgh Groep deze winter een speciale bus rijden. De IJSTIJD! Schoolschaatsbus is bestemd voor basisscholen in Overijssel die op meer dan 10 kilometer afstand van een ijsbaan liggen. De bus gaat schoolklassen GRATIS vervoeren naar de ijsbanen in Deventer en Enschede. Vol = vol. Neem contact op met info@ijsbaan-twente.nl, 053-4601970, voor meer informatie.

Enschede , 21-11-2019

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn