Ledenraadsleden gezocht

Ledenraadsleden gezocht

Je bent betrokken bij de bank? Je wilt je sterk maken voor zaken die de bank aangaan? Je hebt oog voor wat er speelt in de maatschappij? En je wilt meedenken over wat wij als coöperatieve bank kunnen bijdragen aan de samenleving? Dan is de rol van ledenraadslid wellicht wat voor jou.

Profielschets ledenraadslid

Want via de Ledenraad van Rabobank Flevoland kun jij je betrokkenheid bij de bank en de regio nog verder vormgeven. Vanuit deze rol ben je de ogen en oren van de bank en oefen je namens de leden invloed uit op ons beleid. Als coöperatie voor ons een vanzelfsprekendheid.

Meer informatie over de taken, verantwoordelijkheden en verwachtingen lees je in het ‘profiel ledenraadslid’.

Bekijk profiel ledenraadslid (PDF)

Hoe ziet onze ledenraad eruit?

De ledenraad bestaat totaal uit 32 leden. Belangrijk is dat onze leden en klanten zich herkennen in hun raad: dat de raad representatief is voor het klanten- en ledenbestand. We streven daarom naar een ledenraad die, naast een geografische en thematische vertegenwoordiging, ook een goede mix laat zien van leeftijd, man/vrouw, zakelijk/particulier, enzovoort.

Welke vacatures zijn er?

  • Lelystad: drie vacatures (één agrarisch, twee particulier)
  • Dronten; drie vacatures (twee particulier, één MKB)
  • Zeewolde; vier vacatures (drie particulier, één jongere)

Aanmelden als ledenraadslid

Ben je geïnteresseerd en voel je ervoor om ook richting te geven aan de koers van onze bank? Of wil je meer informatie over de ledenraad? Neem contact op met Monica van Leussen (adviseur marketing, communicatie en coöperatie) via  088 726 74 12 of stuur een mail naar communicatie.flevoland@rabobank.nl.

Geïnteresseerden kunnen zich tot 15 december melden. Een selectiecommissie bestaande uit ledenraadsleden en een commissaris, voert in december en januari kennismakingsgesprekken waarna zij een passende voordracht doen. Begin februari worden deze kandidaten via de website kenbaar gemaakt. Conform het lokale bank statuut hebben de leden vervolgens zelf ook het recht kandidaten voor te dragen. Wij maken je erop attent dat een dergelijke voordracht schriftelijk dient te geschieden, ondertekend door 10 of meer leden van de betreffende kieskring voor 24 februari 2020. De schriftelijke voordracht inclusief motivatie en CV kan verstuurd worden naar: Rabobank Flevoland, T.a.v. Directie, Postbus 250, 8200 AG Lelystad. Indien na deze datum de directie vaststelt dat het aantal kandidaten gelijk is aan het aantal vacatures, dan zijn de herkiesbare kandidaten automatisch verkozen.

Lelystad, 23-10-2019

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn