Rabo Echtscheidingsdesk

Van de hypotheek tot alimentatie; een scheiding brengt veel financiële rompslomp met zich mee. Het is logisch dat je zelf niet overal aan denkt. Daarom helpen de RFEA gecertificeerde financieel adviseurs van de echtscheidingsdesk je bij de financiële afhandeling.

De financiële (on)mogelijkheden bij scheiden

Ga je scheiden en wil je advies? In een kosteloos oriëntatiegesprek kijken we samen met jou en/of je partner naar jullie situatie. In het gesprek bekijken we bijvoorbeeld of één van beiden in het huis kan blijven wonen en een hypotheek kan krijgen op eigen naam. Ook wordt het vermogen onder de loep genomen en de manier waarop dat mogelijk verdeeld kan worden. Zodra je huidige situatie in kaart is gebracht gaan we op zoek naar een voor jou passende financiële oplossing. Onze gecertificeerde echtscheidingsadviseurs nemen je mee in alle (financiële) stappen. Wil je ook een advocaat of mediator bij de financiële afhandeling betrekken? Met ons brede netwerk aan partners kunnen wij je ook daar bij helpen.

Bel, mail of app ons gerust.

Erik Valster
Financieel adviseur RFEA
(06) 10 86 45 94
Erik.Valster@rabobank.nl

Thao Nguyen
Financieel adviseur RFEA
(06) 30 92 24 41
Thao.Nguyen@rabobank.nl

Wilma Schaap
Financieel adviseur RFEA
(06) 30 86 13 42
Wilma.Schaap@rabobank.nl

De vijf belangrijkste onderdelen van je financiën na een scheiding

 1. Scheiden en kinderen
  Als je kinderen hebt, blijft je ook na je scheiding voor hen verantwoordelijk. Niet alleen als het om zorg gaat, ook financieel. Voor kinderen is een scheiding vrijwel zonder uitzondering een emotionele gebeurtenis omdat het gezin uit elkaar valt. Dus wil je er alles aan doen om ervoor te zorgen dat ze er financieel zo weinig mogelijk van merken.
 2. Scheiden en wonen
  Als jij en je partner gaan scheiden, betekent dit vrijwel altijd dat één van jullie niet langer in hetzelfde huis blijft wonen. Vaak wil tenminste één van de partners in de woning blijven. Of dit mogelijk is, hangt onder meer af van financiële zaken, zoals het inkomen of het aanwezige vermogen.
 3. Scheiden en financiële toekomst
  Een scheiding brengt veel financiële veranderingen met zich mee. Voor je inkomen bijvoorbeeld. De kans bestaat dat je alimentatie moet betalen of juist ontvangt. Daarnaast moet je in de regel bij een scheiding het vermogen en de schulden verdelen.
 4. Scheiden en pensioen
  Je staat er misschien niet direct bij stil, maar een scheiding heeft ook gevolgen voor je pensioensituatie. Naast AOW bouw je waarschijnlijk pensioen op of hebben jij of je partner een lijfrenteverzekering afgesloten. Maar weet jij precies waarop jij en je (ex-) partner recht hebben?
 5. Scheiden en IB-ondernemer
  Als één van de partners ondernemer voor de inkomstenbelasting is, spelen er bij een scheiding specifieke zaken. Deze kunnen zeer ingrijpend zijn voor zowel de ondernemer als zijn bedrijf.

Zes redenen om te kiezen voor een RFEA gecertificeerde adviseur.

 1. Zekerheid
  RFEA is hét keurmerk voor financieel echtscheidingsadviseurs. Aan het RFEA stempel herken je een goede adviseur. Dat biedt zekerheid.
 2. Financieel
  Na een scheiding is de toekomst voor 80% afhankelijk van de financiële (on)mogelijkheden. In die onzekere periode zijn rust, overzicht en de juiste beslissingen nodig.
 3. Fiscaal
  In 70% van de gevallen leidt de belastingaangifte over het jaar van scheiden tot problemen. Het laatste waar je dus op zit te wachten is een ondeskundig adviseur.
 4. Deskundig
  Een RFEA is gediplomeerd en heeft daarvoor een examen moeten afleggen. Een RFEA houdt die deskundigheid up-todate via permanente educatie.
 5. Integer
  Een RFEA is gehouden aan een gedragscode. Eventuele klachten worden voorgelegd aan een onafhankelijke geschillencommissie. Een RFEA houdt zich aan uitspraken van die commissie.
 6. Zichtbaar
  Een RFEA is opgenomen in het openbare register van de RFEA. Op www.rfea.nl kun je meer informatie over RFEA vinden én een RFEA-adviseur bij jou in de buurt.

Het Register Financieel Echtscheidingsadviseur is een waarborg voor rust, overzicht en de juiste beslissingen in de periode van scheiden. Een RFEA is gediplomeerd en houdt die deskundigheid up-to-date, is integer en houdt zich aan de gedragscode en volgt uitspraken van een onafhankelijke geschillencommissie.

Kijk hier voor meer informatie

Service & contact

Klantenservice

Heb je een vraag? Vind het antwoord op onze online klantenservice.

Geen antwoord gevonden? Chat onderaan de pagina met onze virtuele assistent.

Particulieren

Bedrijven

Ma-vr: 8.00-18.00 uur
Za: 9.00-17.30 uur


Service & contact

Klantenservice

Heb je een vraag? Vind het antwoord op onze online klantenservice.

Geen antwoord gevonden? Chat onderaan de pagina met onze virtuele assistent.

Bellen

Particulieren

Bedrijven

Ma-vr: 8.00-18.00 uur
Za: 9.00-17.30 uur