Uitkering Rabo Coöperatiefonds derde kwartaal

Uitkering Rabo Coöperatiefonds derde kwartaal

Ook in het derde kwartaal heeft Rabobank Gooi en Vechtstreek mooie initiatieven en projecten kunnen ondersteunen. We hebben uit het Coöperatiefonds aan maar liefst 9 projecten een financiële bijdrage gegeven. In totaal hebben we ruim € 39.000,- uitgekeerd.

Wattnu, energiecoöperatie Gooise Meren, ontvangt ruim € 8.000,- voor het project ‘Kompas op Groen’. Doel van dit project is om in het komende schooljaar 500 gezinnen te bereiken. Door leerlingen, van basis- en middelbare scholen, aan de slag te laten gaan met energie-educatie en met thuis energie besparen. Stichting Amaris Zorggroep ontvangt € 5.000,- om voor haar bewoners een DUO fiets aan te schaffen. Hun locatie de Kuijer in Nederhorst den Berg is een kleine zorglocatie voor ouderen waar aandacht is voor elkaar. Daar zal de DUO fiets gebruikt worden om met de bewoners de omgeving te verkennen. Toekenning van deze aanvragen heeft plaatsgevonden in overleg tussen de directie van de bank en de Commissie Coöperatiefonds. Inmiddels zijn alle bedragen uitgekeerd. Stichting Amaris Zorggroep heeft van ons een symbolische cheque in ontvangst genomen, zie foto.

Versterken lokale leefomgeving

Rabobank Gooi en Vechtstreek stelt ieder jaar een deel van haar winst beschikbaar aan het Coöperatiefonds. Dit fonds heeft o.a. tot doel de lokale leefomgeving te versterken en te verduurzamen en steunt initiatieven van maatschappelijke organisaties in de regio. De coöperatieve Rabobank is goed voor onze klanten & goed voor de wereld om hen heen.

Hilversum, 7-10-2020

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn