We hebben de Rabo GroenHypotheek voor particulieren. We helpen bedrijven verduurzamen.

U weet natuurlijk dat Rabobank de GroenHypotheek voor particulieren heeft. Maar veel mensen weten niet dat Rabobank Gooi en Vechtstreek lokaal bedrijven helpt te verduurzamen. Daarnaast verzorgt Rabobank Gooi en Vechtstreek ook speciale bijeenkomsten voor (startende) ondernemers.

We steunen jaarlijks meer dan 250 lokale initiatieven met maatschappelijke impact

Rabobank Gooi en Vechtstreek steunt initiatieven die erop gericht zijn om haar lokale leefomgeving te versterken. We maken ons bovendien hard voor een duurzame omgeving voor iedereen die in ons werkgebied woont of werkt.

Financiële zelfredzaamheid

Wij vinden het als bank belangrijk dat mensen in financieel opzicht wijzer worden. Voor de kinderen doen we dit met bank voor de klas, voor middelbare scholieren bieden we - in het kader van Scholenstrijd - gastlessen aan en voor ouderen organiseren we gratis cursussen Rabo Mobielbankieren. Ook hebben we het platform ikwoonleefzorg.nl ontwikkeld. Op deze website vindt u informatie over langer zelfstandig wonen, zorg en hulp, financiën én sociale activiteiten. Daarmee krijgt u inzicht in mogelijke oplossingen voor uw situatie. Hiermee willen we ouderen helpen langer zelfstandig te blijven wonen en mantelzorgers in hun rol ontlasten.

platform ikwoonleefzorg.nl

Tegen voedselverspilling

Een derde van al het voedsel dat wereldwijd geproduceerd wordt, verdwijnt in de afvalbak. Op lokaal niveau steunen wij het mooie initiatief NoFoodWasted. De NoFoodWasted app zorgt voor minder verspilling van voedsel. U kunt deze app gratis downloaden in de App Store en/of Play Store.

Stimuleren ondernemerschap

We besteden veel tijd en energie om het lokale ondernemerschap te stimuleren. Denk hierbij aan het Rabo Ondernemerscafé voor beginnende ondernemers en speciale bijeenkomsten voor ondernemers rondom belangrijke thema’s als digitalisering, robotisering of verduurzaming.

Activiteitenagenda

  • Cursus Online Bankieren
  • Rabo Ondernemerscafé (nieuwe datum volgt binnenkort)
  • Scholenstrijd
  • Bank voor de Klas
  • BankBattle

Onze maatschappelijke impact in het Gooi en de Vechtstreek

De Rabobank wil een moedige bank zijn die een substantiële bijdrage levert aan de welvaart en het welzijn in Nederland én aan het duurzaam voeden van de wereld. Ja, we zijn ambitieus - maar we doen het niet alleen. In het Gooi en de Vechtstreek pakken we issues op, samen met onze klanten én samen met onze partners. Stap voor stap creëren we met impact vooruitgang op zelfredzaamheid, ondernemerschap, lokale leefomgeving en food. Welke? Dat leest u in dit verslag.

Onze maatschappelijke impact (PDF)

Verdient uw maatschappelijke project onze steun?

Lees meer over het coöperatiefonds en hoe u met uw project hiervoor in aanmerking kunt komen.

Coöperatiefonds Rabobank Gooi en Vechtstreek

Contact

Ma-vr: 8.00-21.00 uur Za: 9.00-17.30 uur


Neem 24/7 contact op met Rabo Interhelp

Particulieren

Bedrijven