Bezoek aan de Verspillingsfabriek

Verspillingsfabriek

Op vrijdag 18 mei vertrok er een volle bus vanuit Doetinchem met 50 leden naar Veghel, om daar alles te weten te komen over de Verspillingsfabriek. 

Thema

Na het ontvangst gaf Margit van den Berg een toelichting op de inspanningen van de Rabobank om het wereldvoedselvraagstuk te lijf te gaan. Het thema van de dag en het doel van de Verspillingsfabriek; zoveel mogelijk verspilling van voedsel voorkomen. Grote partijen groente en fruit die anders zouden worden weggegooid, worden in de Verspillingsfabriek verwerkt tot heerlijke soepen en sauzen.

Kennisquiz

Vervolgens werd de kennis van de leden getest over voedselverspilling aan de hand van een quiz. Met ‘petje op’ en ‘petje af’ konden de aanwezige leden aangeven welk antwoord ze kozen. De winnaar kreeg een kookboek met recepten voor het verwerken van allerlei restjes.

Rondleiding

Natuurlijk kregen de leden uitgebreid de gelegenheid om de "fabriek" te bezichtigen en werd iedereen getrakteerd op een "no waste" lunch. Tijdens en na de lunch werd er uitgebreid gesproken over wat we met z'n allen kunnen doen om verspilling tegen te gaan en werden er zelfs nuttige tips uitgewisseld. Goed kijken, voelen, ruiken en proeven is het advies om weggooien zoveel mogelijk te voorkomen. Al met al een leerzame dag voor de leden van de bank.

5-6-2018

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn