Zuivelinspiratieweek 'Van boer tot Boer'

koe

Van 16 t/m 22 november toeren 12 boeren uit Indonesië, Kenia en Tanzania door Nederland. Voor een inspiratiereis langs de Nederlandse zuivelsector. Ze ontmoeten tijdens hun reis ook boeren uit Nederland. om elkaar beter te leren kennen en ervaringen uit te wisselen. Zo wordt ook een bezoek gebracht aan educatieboerderij De Genders in Giesbeek.

Samenwerken voor zuivel

Kennis delen en inspiratie staan tijdens de zuivelinspiratieweek centraal. Van boer tot boer gaan de internationale en Nederlandse boeren met elkaar in gesprek. Iedere melkveehouder heeft dezelfde uitdagingen. Gezonde koeien houden en de juiste hoeveelheid melk produceren. Of het nu gaat om een boerderij met 5 koeien of 100. Of het nu in Afrika is of in Nederland. Melkveehouders over de hele wereld zijn dagelijks bezig meer rendement te halen uit hun bedrijf. Als Rabobank geloven we in de kracht van samenwerking. Dat het samenbrengen van mensen, het delen van kennis en ons netwerk mensen verder kan brengen. Daarom organiseren we deze zuivelinspiratieweek.

We gaan tijdens deze week het blikveld van de boeren verruimen. Door de deuren te openen van verschillende Nederlandse bedrijven, trainingen te organiseren en boeren met elkaar in contact te brengen. Want hoewel Nederland een voorloper is in de zuivelsector kunnen onze Nederlandse melkveehouders leren van kleinschalige boeren uit ontwikkelingslanden.

Op bezoek in Giesbeek

Op dinsdag 21 november brengen de boeren uit Indonesië, Kenia en Tanzania een bezoek aan het melkveebedrijf De Genders in Giesbeek. Beleving en educatie staat hier centraal. Het is hun passie om mensen meer te vertellen over het leven op een boerderij, de werkzaamheden en waar melk vandaan komt. Ze hebben ook een speciaal programma ontwikkeld voor scholen 'Boerenwijs'. Deze middag geven zij een kijkje in de keuken.

Giesbeek, 8-11-2017

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn