Ruim 900 bezoekers duurzaamheidsevents

Duurzaamheidsmarkt

Kon een duurzaamheidsmarkt 2 jaar terug rekenen op een schamele belangstelling van 30 bezoekers; donderdag 10 oktober ontving Rabobank Groene Hart Noord ruim 300 bezoekers op de Duurzaamheidsmarkt in Archeon. Met 600 bezoekers bij het ledenevent Duurzaam Wonen en Leven eerder die week, hebben ruim 900 particulieren uit de gemeenten Kaag en Braassem, Alphen aan den Rijn, Zoeterwoude en Nieuwkoop zich laten voorlichten over mogelijkheden om te investeren in het verduurzamen van het huis en te besparen op energiekosten. Jan van Dijken, directeur Particulieren: ‘Als Rabobank hebben wij ons commitment uitgesproken om een substantiële bijdrage te leveren aan de energietransitie. Dat doen we enerzijds door het geven van voorlichting over de mogelijkheden en anderzijds door nieuwe producten te ontwikkelen die duurzame investeringen stimuleren. Kijkend naar het aantal bezoekers van onze events afgelopen week, kunnen we concluderen dat de interesse en bewustwording op het vlak van duurzaam wonen onder particulieren toeneemt. Dat is goed te zien!’.

Tien tips van Helga van Leur voor die eerste stap

Helga van Leur, meteoroloog en voormalig weervrouw van RLT4, heeft het publiek op maandag 7 oktober in theater Castellum opgeroepen in beweging te komen. De weertrends van de afgelopen jaren liegen er niet om; de aarde warmt langzaam op. Met tien concrete tips spoorde Helga de aanwezigen aan om in actie te komen. Begin klein was haar advies en streef niet gelijk naar perfectie. Ga denken in kringlopen, koop (je energie) groen in, verbruik minder, koop lokaal in en ga samenwerken met elkaar zijn een aantal voorbeelden waar je morgen nog mee kunt starten.

Duurzaamheidsmarkt

Van sedumdaken, warmtepompen, zonnepanelen, duurzame ketels, vloer- en wandverwarming, luchtbehandeling, isolatie van daken en vloeren, kunststof kozijnen, pelletkachels tot aan ledverlichting: dit waren onderwerpen die ruimschoots aan bod kwamen in de gesprekken tussen de bezoekers aan de markt en de 14 deelnemende bedrijven. Jan van Dijken: ‘De duurzaamheidsmarkt is een ware co-creatie van lokale ondernemers, energiecoöperaties, gemeenten en de Rabobank. Samen maken we ons sterk voor duurzaam wonen in onze regio.’ Konden de ondernemers alles vertellen over duurzame woonoplossingen, zo informeerden de gemeenten bezoekers over de diverse subsidiemogelijkheden. GreenHome was ook aanwezig. Dit onafhankelijke platform voor verduurzamen van woningen gaf samen met de Rabobank doorlopend informatiesessies over besparings-, duurzaamheids-, en financieringsmogelijkheden. ‘Duurzaam wonen leeft, de tijd is rijp om de stap te zetten naar energiebesparende en duurzame woonoplossingen. Wij helpen onze klanten daar graag bij’ aldus Jan van Dijken.

Klik hier voor meer informatie

18-10-2019

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn