Update vestigingen in coronatijd

Update vestigingen in coronatijd

Sinds de uitbraak van de coronacrisis zijn de Rabobankkantoren in Nieuwkoop en Roelofarendsveen gesloten. Klanten kunnen zolang terecht in de vestiging aan Stadhuisplein 2 in Alphen aan den Rijn. Wim Nobel, directievoorzitter van Rabobank Groene Hart Noord en Mariëlla Hoogenboom, manager Particulieren, lichten het waarom hiervan toe en delen de toekomstige plannen om de vestiging in Nieuwkoop te transformeren naar een Woonwinkel.

Borgen continuïteit dienstverlening

‘De veiligheid van onze medewerkers en klanten staat voorop, laat dat duidelijk zijn’, vertelt Mariëlla. ‘De voornaamste aanvullende reden om twee kantoren te sluiten is juist dat we de dienstverlening aan onze klanten willen waarborgen. Vanaf maart zijn we gaan werken met twee teams die klanten helpen met hun dagelijkse bankzaken op kantoor Alphen. Dit zijn twee vaste teams, die om de week op kantoor komen en waarvan de collega’s onderling niet wisselen. Mocht er in het ene team een besmetting plaatsvinden, kunnen we op deze manier de dienstverlening voortzetten met het andere team. Een dergelijke constructie is voor drie kantoren helaas niet haalbaar met de huidige bezetting. De reden dat we voor Alphen aan den Rijn hebben gekozen is dat dat het meest druk bezochte kantoor is en beste bereikbaar voor zowel onze klanten uit Roelofarendsveen en Nieuwkoop.’ 

Wat het overige personeel betreft volgt Rabobank de RIVM richtlijnen nauwgezet en wordt er vooralsnog zoveel mogelijk thuisgewerkt. Net zoals bij veel andere bedrijven heeft de digitale dienstverlening bij Rabobank zo ook een enorme vlucht genomen. Wim Nobel: ‘Afgelopen periode hebben we gemerkt dat het klantcontact intensiever is geworden. Met platforms als Facetime, Teams en Skype kun je eenvoudig in contact treden met je klant. Een toenemend aantal klanten vraagt er zelf ook om. Voor de een is dat vanwege gemak, voor de ander vanuit veiligheidsoogpunt om zo zelf ook het fysieke contact zoveel mogelijk te vermijden. Als de huidige tijd ons iets leert, dan is het wel dat steeds meer bankzaken ook prima online geregeld kunnen worden.’

Wijziging dienstverlening Nieuwkoop

Al voor de coronacrisis was Rabobank bezig met het herijken van het vestigingen beleid. Door de toenemende digitale mogelijkheden om bankzaken zelf te regelen via de app, chat of videobellen loopt het kantoorbezoek steeds verder terug. ‘Op kantoor Nieuwkoop kwamen de laatste tijd nog gemiddeld 10 klanten op één dag binnen voor een vraag of advies over bankzaken. De overige bezoekers waren gebruikers van de automaten’ aldus Mariëlla. Alle geldautomaten van de grootbanken zijn of worden overgenomen door Geldmaat. ‘In Nieuwkoop is gekozen voor een Geldmaat in de Primera aan Kennedyplein 13 waar geld opgenomen kan worden en biljetten gestort. De automaten in de Rabobank vestiging worden weggehaald. Dat in combinatie met het teruglopend aantal bezoekers heeft ons doen besluiten de vestiging te transformeren naar een Woonwinkel’ vertelt Mariëlla. Concreet betekent dit dat de inwoners van de gemeente Nieuwkoop bij het weer opengaan van de vestiging straks terecht kunnen voor Financieel Advies, alles rondom de aankoop en/of verbouwing van de eigen woning. Voor zover de overige dienstverlening niet online geregeld kan worden, zijn klanten van harte welkom op ons kantoor in Alphen aan den Rijn voor advies en een kop koffie.

Actueel overzicht openingstijden vestigingen en automaten

Mariëlla: ‘Alle automaten verdwijnen aankomend jaar bij alle grootbanken door de overname door Geldmaat, zo ook de sealbagautomaten. Deze laatste zijn overigens sinds het voorjaar beperkt geopend in verband met de toename van het aantal gewelddadige plofkraken.’ In Roelofarendsveen kan geld opgenomen worden bij de automaat aan het Noordplein 32. Briefgeld kan gestort worden bij de automaat van Geldmaat aan de Dorpsstraat 32 in Leimuiden. Op www.locatiewijzer.geldmaat.nl is een duidelijk overzicht te vinden van alle huidige en toekomstige Geldmaten. ‘Wanneer de kantoren in Roelofarendsveen en Nieuwkoop weer opengaan is afhankelijk van ontwikkelingen van het coronavirus en de RIVM richtlijnen’ licht Wim tot slot toe. Klik verder voor de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Alphen aan den Rijn, 17-9-2020

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn