Rabobank geldautomaat in Witmarsum sluit per 15 november

Rabobank geldautomaat in Witmarsum sluit per 15 november

De geldautomaat aan de Van Aylvaweg 38 in Witmarsum sluit per 15 november a.s. Bewoners van Witmarsum en omliggende dorpen kunnen voor contant geld terecht bij de geldautomaat in de winkel van Poiesz Supermarkten B.V.

In het oude pand van de Rabobank aan de Van Aylvaweg is sinds juni 2019 kinderdagverblijf ‘De Kinderen van September’ gevestigd. De nieuwe eigenaar heeft Rabobank laten weten het aflopende contract van de locatie voor de geldautomaat niet te verlengen. Dit door veiligheidsrisico's welke door de GGD zijn gesteld en opgelegde voorwaarden door de verzekeringsmaatschappij. De geldautomaat kan daarom per 15 november niet meer gebruikt worden.

Geldautomaat in winkel Poiesz beschikbaar

Het ontbreken van een geldautomaat in Witmarsum zou voor het dorp en omliggende dorpen een groot gemis zijn. Contact tussen Rabobank, Dorpsbelang Witmarsum en Poiesz heeft ertoe geleid dat Poiesz een geldautomaat van YourCash heeft geplaatst. YourCash is een onafhankelijke aanbieder van geldautomaten in Europa. De geldautomaat is per september in gebruik genomen. Binnen de ruime openingstijden van de Poiesz is er voldoende gelegenheid om van de geldautomaat gebruik te maken. Alle betrokken partijen zij blij met de oplossing die door Poiesz geboden is. Zo blijft contant geld beschikbaar, bereikbaar en veilig in Witmarsum.

Andere mogelijkheden voor contant geld

Bewoners die buiten de openingstijden van de Poiesz contant geld nodig hebben, kunnen terecht bij geldautomaten in Makkum en Bolsward. Rabobank klanten die niet zelfstandig naar een geldautomaat kunnen, kunnen ook gebruik maken van de Rabo Geld Express. Het geld wordt dan bij de klant thuisbezorgd.

Neem voor meer informatie op met Rabobank Leeuwarden-Noordwest Friesland via telefoonnummer (058) 244 55 66.

Leeuwarden, 31-10-2019

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn