Maatschappelijk Jaarplan: Wat doen wij voor u?

Zonnepanelen tennisvereniging De Kienehoef

Anders dan andere banken zijn we al een hele tijd. Maar we ontvangen regelmatig signalen dat we alles wat we – naast zijn van een goede bank – doen, te weinig vertellen. Met de lancering van het Maatschappelijk Jaarplan komt daar verandering in.

Bekijk de missie van Rabobank

Vier thema’s

Naast sponsoring van lokale (sport)verenigingen, de Rabobank Clubkascampagne en Coöperatief Dividend, initiëren, participeren en investeren we samen met de ledenraad, lokale overheden, betrokken burgers en ondernemers in vier lokaal-maatschappelijke thema’s die aandacht verdienen in de gemeenten Boxtel, Sint-Michielsgestel en Meierijstad:

  1. Attractiviteit dorpscentra 
  2. Energietransitie 
  3. Financiële educatie 
  4. Banking for Food

Lees meer over onze sponsoring en donaties

Bijna 1 miljoen voor meer dan 500 partijen

Vanuit onze winst komt er via deze wegen bijna 1 miljoen euro terug in de lokale samenleving! Meer dan 500 plaatselijke verenigingen en stichtingen en talloze klanten en ondernemers profiteren hiervan om hun ambities te kunnen verwezenlijken. En daarnaast dragen de thema’s bij aan veel grotere doelen als het ondernemersklimaat, reductie van fossiele brandstoffen, financiële zelfredzaamheid (jongeren met schulden of mensen die niet mee kunnen met moderne vormen van bankieren) en voedselzekerheid.

Keurmerk

Via het Maatschappelijk Jaarplan gaan we in gesprek met allerlei partijen in en om de bank of de thema’s nog steeds de juiste zijn en welke resultaten in de tussentijd geboekt zijn. En op alle maatschappelijke uitingen komt voortaan ons ‘De Kracht van Dichtbij-keurmerk’ te staan; een stempel met daarin onze poppetjes van de marktteams. Zo groeien we samen met u naar een nog mooiere samenleving toe!

Heeft u tips voor ons Maatschappelijk Jaarplan? Laat het ons weten.


Sint-Oedenrode, 18-10-2017

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn