Migratie pinbox Sint-Michielsgestel naar Geldmaat

Openingstijden tijdens feest- en gedenkdagen gewijzigd

Sinds 1 januari 2019 is een mega-operatie in gang is gezet. Alle automaten in Nederland van Rabobank, ABN AMRO en ING krijgen allemaal hetzelfde uiterlijk (geel) en dezelfde naam: Geldmaat.

Migratie pinbox Hortensiastraat in 2 stappen

Op dinsdag 20 april a.s. staat de ombouw (migratie) van de pinbox in de Hortensiastraat in Sint-Michielsgestel van Rabobank naar Geldmaat gepland. De ombouw zal meerdere dagen in beslag nemen, naar schatting tot en met vrijdag 23 april. Enkele dagen vóór de 20e worden de automaten reeds buiten werking gesteld om de migratie mogelijk te maken. Rond woensdag 28 april wordt de sealbagautomaat voor ondernemers omgebouwd en naar schatting is deze op vrijdag 30 april weer in gebruik. Na afloop is de Rabobanksigning verdwenen en heeft de pinbox het gele Geldmaat-uiterlijk. Het beheer is vanaf dan ook volledig in handen van Geldmaat.

Waarom deze migratie?

Via de overgang naar Geldmaat blijft contant geld voor iedereen voldoende beschikbaar en wordt de uiteindelijke landelijke dekking fijnmaziger dan voorheen. Groot voordeel is gebruikers overal dezelfde soort automaten aantreffen en met iedere bankpas terecht kunnen. Geldmaat bepaalt waar de gele automaten uiteindelijk komen te staan. De Nederlandsche Bank (DNB) ziet erop toe dat er een juiste spreiding is van automaten over Nederland. Het uitgangspunt is bereikbaarheid voor iedereen, wat betekent dat binnen een straal van vijf kilometer contant geld opgenomen kan worden.

Voor en na migratie

Momenteel kan men biljetten opnemen en zowel biljetten als munten storten. Na de migratie kan men biljetten opnemen én storten in een zogenaamde recycle stortmachine. Ook kan er weer zakelijk geld worden afgestort in sealbags (nieuwe werkwijze). Het storten van munten is helaas na de migratie niet meer mogelijk in de pinbox. Geldmaat werkt aan een oplossing om weer munten te kunnen storten. 

Sint-Oedenrode, 15-4-2021

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn