Voorzorgsmaatregelen vanwege groot aantal plofkraken

Vervanging geldautomaten Puttershoek

De Rabobank neemt noodgedwongen een aantal voorzorgsmaatregelen tegen het sterk toenemend aantal plofkraken met zware explosieven en houdt daarbij rekening met het gevoel van veiligheid bij omwonenden. Daardoor zijn wij helaas ook voor Rabobank Hart van De Meierij genoodzaakt om maatregelen te nemen ten aanzien van onze geldautomaten.

Sluiting twee geldautomaten

De geldautomaat op locatie Van Beekstraat 9 in Boxtel en de binnen-automaat aan het Mercuriusplein in Berlicum sluiten per direct. De bank is in overleg met belanghebbenden voor een passend alternatief in de omgeving. Tot nader order worden mensen doorverwezen naar onze dichtstbijzijnde geldautomaten.

Gewijzigde beschikbaarheid in nachtelijke uren

De overige geldautomaten van Rabobank Hart van De Meierij blijven gehandhaafd op de bekende locaties. Echter, wederom vanuit veiligheidsoverwegingen en vanwege de relatief beperkte pintransacties bij de buiten-geldautomaten in de nachtelijke uren, worden de volgende geldautomaten tussen 0.00 en 6.00 uur afgesloten (waar automaten tijdelijk buiten gebruik kunnen zijn om veiligheidsaanpassingen te verrichten):

  • Boxtel, Oosterhof 14 (vanwege veiligheidsaanpassingen tot 18 mei buiten gebruik)
  • Liempde, Nieuwstraat 4
  • Berlicum, Mercuriusplein 80 (buiten-automaat)
  • De binnen-automaat aan het Petrus Dondersplein is alleen nog toegankelijk tijdens kantoortijden.

Alle vestigingen en automaten

Monique Nieuweboer, Directeur Particulieren

‘Sinds vorig jaar wordt de Rabobank in toenemende mate getroffen door plofkraken of pogingen daartoe. Dit geeft veel financiële schade en overlast. Daarom nemen we maatregelen die criminelen moeten ontmoedigen. We realiseren ons ook goed dat de schrik in de benen van omwonenden zit, gezien de impact van plofkraken. Daar houden we rekening mee. We vinden het uiteraard bijzonder vervelend om noodgedwongen over te moeten gaan tot acute maatregelen die de beschikking van contant geld voor onze klanten reduceren, maar veiligheid staat in dit geval voorop.’

Sint-Oedenrode, 8-5-2017

Deel via TwitterDeel op FacebookDeel op Google+Deel op LinkedInDoorsturen via GmailDoorsturen via HotmailDoorsturen via e-mail