Stg. Lambertus Concerten Helmonder van het Jaar 2017

Helmonder van het Jaar 2017

Stichting Lambertus Concerten is uitgeroepen tot Helmonder van het Jaar 2017. Maandagavond 8 januari ontving voorzitter René Coolen de prijs uit handen van juryvoorzitter Peter de Bruin, directievoorzitter Rabobank Helmond. De uitreiking vond plaats tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Helmond in Theater Speelhuis. De twee andere genomineerden waren de bloggers Healthy Sisters en Voorleesbus Blikkie.

Lambertus Concerten

Stichting Lambertus Concerten zet klassieke muziek op de kaart en viert in 2018 het 10-jarig jubileum met een bijzonder jubileumprogramma. In deze 10 jaar is een podium geboden aan Helmondse verenigingen en ensembles. Er zijn verschillende educatieprojecten opgestart voor basis- en middelbaar onderwijs. En de stichting maakt concerten toegankelijk voor ouderen en zieken via speciale uitzendingen. Klassieke muziek waar heel Helmond van kan genieten. Met de titel Helmonder van het Jaar 2017, ontving de stichting een sculptuur van de hand van kunstenaar Willem van der Velden, een oorkonde en een cheque van 4.000 euro van Rabobank Helmond.

De Healthy Sisters: winnaar publieksprijs!

De bloggers Healthy Sisters zetten zich via hun blog en social mediakanalen in om een gezonde levensstijl onder de aandacht te brengen. De Helmondse zusjes Rachida en Najima Kharbouch slaan een brug tussen jong en oud, verbinden verschillende culturen met elkaar en zetten op enthousiaste wijze gezondheid én Helmond op de kaart.

De Healthy Sisters werden door het publiek gekozen tot publiekswinnaar, een eervolle vermelding!

Voorleesbus Blikkie

Voorleesbus Blikkie stimuleert het lezen en voorlezen in de breedste zin van het woord. Omdat dit zo belangrijk is voor de ontwikkeling en omdat het zo leuk is natuurlijk. Een concept, opgericht in Helmond waar al heel veel Helmondse kinderen van hebben mogen genieten.

De Healthy Sisters en Voorleesbus Blikkie ontvingen naast de oorkonde ieder een cheque ter waarde van 1.000 euro van Rabobank Helmond.

Helmond, 9-1-2018

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn