Samenwerking om schulden te voorkomen

samenwerking om schulden te voorkomen

Rabobank Het Haringvliet sluit zich als nieuwe partner aan bij de samenwerking in de Hoeksche Waard om schulden te voorkomen. Op 21 juni is de bank toegetreden tot het convenant tussen de vijf gemeenten in de Hoeksche Waard, HW Wonen, Dienst Gezondheid & Jeugd, Humanitas, Welzijn Hoeksche Waard en Werk & Inkomen Hoeksche Waard.

Voorkomen van schulden

“Op initiatief van WIHW werken de partners samen om schulden en huisuitzettingen in de Hoeksche Waard te voorkomen”, vertelt WIHW-teamleider Cobie Mostert. “Samen willen we mensen zo vroeg mogelijk ondersteunen bij financiële en sociale problemen. We zijn blij met het aansluiten van de Rabobank en kijken uit naar een prettige samenwerking.”

Zelfredzaam

Rabobank Het Haringvliet wil inwoners helpen zelfredzaam te zijn als het om bankzaken gaan. Bovendien draagt de bank op verschillende manieren bij aan het voorkomen van schulden. Coöperatie-adviseur Jan Verhage: “Onze bank verzorgt bijvoorbeeld workshops over veilig (internet)bankieren, geeft gastlessen op basis- en middelbare scholen en we geven natuurlijk advies aan klanten bij betalingsachterstanden.” Ook brengt de Rabobank mensen met problemen in contact met de andere samenwerkingspartners. Met de landelijke campagne ‘Straks heb je het nodig’ wil de Rabobank mensen ervan bewust maken dat sparen voor de toekomst voor iedereen erg belangrijk is.

Heinenoord, 22-6-2018

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn