Toezeggingen uit Innovatie- en Cultuurfonds

Koffie

Duurzame ontwikkeling en maatschappelijke vernieuwing vinden wij belangrijk. Kunst en cultuur zorgt voor sociale binding in de samenleving. Via het Innovatie- en Cultuurfonds willen we beide ondersteunen in de Hoeksche Waard en op Goeree-Overflakkee.

Toezegging voor lokale projecten

Aan het begin van 2018 zijn zes aanvragen binnengekomen; vier voor het Cultuurfonds en twee voor het Innovatiefonds. Dit keer kregen alle aanvragers een toezegging. Zo kan de Vereniging Vrienden van de Hoge Weide in Strijen een bedrag tegemoet zien voor de aanschaf van een e-wheel. Hiermee kunnen senioren in de gemeente Strijen voor een klein bedrag naar familie, activiteiten of winkels gebracht worden. De bank wil hiermee bijdragen aan de mobiliteit van ouderen.

Bijdrage uit Cultuurfonds

Stichting Podium ontvangt dit jaar financiële ondersteuning voor de 10e editie van KunstKijk, dat van 10 t/m 13 mei 2018 wordt gehouden op Goeree-Overflakkee. Op zo'n 30 verschillende locaties richten meer dan 100 kunstenaars een expositie in of wordt er muziek gespeeld. De organisatie is geheel in handen van vrijwilligers. In 2017 bezochten meer dan 10.000 belangstellenden dit evenement.

Lees meer over onze maatschappelijke fondsen en de voorwaarden

Heinenoord, 16-3-2018

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn