Welkom in ons nieuwe kantoor

Rabobank Hollandse IJssel bouwt een nieuwe vestiging naast het NS-station in Gouda. De bouw aan de Burgemeester Jamessingel is in januari 2017 officieel van start gegaan en is in volle gang. Ons nieuwe multifunctionele kantoor aan de Burgemeester Jamessingel zal de bestaande Rabobank-vestigingen in Gouda vervangen.

BREEAM certificering

De nieuwe thuisbasis van Rabobank Hollandse IJssel, pal naast het NS-station in Gouda. Het BREEAM-gecertificeerde gebouw gaat beschikken over de nieuwste duurzaamheidskenmerken. 

BREEAM-NL is hét instrument om integraal de duurzaamheid van nieuwe gebouwen, bestaande gebouwen, gebieden en sloopprojecten te meten en te beoordelen. BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method.

Het nieuwe kantoor van Rabobank voldoet aan de certificering ‘BREEAM Excellent’ en is daarmee een van de duurzaamste gebouwen in Gouda. In bijgaande casestudy wordt het project op hoofdlijnen beschreven.

Lees hier meer over de BREEAM toetsing

BREEAM: Excellent in zes maanden

Begin juni ontving Rabobank Hollandse IJssel het ontwerpcertificaat BREEAM-NL Excellent met een mooie score van 76,8%. Dat is een krappe zes maanden na het ondertekenen van de overeenkomst tussen Rabobank Hollandse IJssel en Dura Vermeer waarbij is ingezet op een transparant, flexibel en duurzaam kantoorgebouw. Die periode van zes maanden was belangrijk om te voldoen aan subsidievoorwaarden. Alle partijen hebben hard gewerkt om het ontwerpbewijs voor BREEAM-NL Excellent te leveren.

Dura Vermeer, Kraaijvanger, IOB, DGMR en opdrachtgever Rabobank Hollandse IJssel zelf staken in op een hoge duurzaamheidsambitie voor het nieuwe gebouw. Rabobank is trots op de teamprestatie die gezamenlijk is neergezet en op het behaalde resultaat van vier sterren binnen de gestelde zes maanden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via nieuwbouwspoorzone.gouwestreek@rabobank.nl

Mail ons

Volg het project

In ons ledenmagazine Dichterbij kunt u de ontwikkeling en bouw van de nieuwe vestiging volgen. Lees hier de artikelen uit Dichterbij en ander nieuws over het project.

Meer informatie

Mail ons uw vragen of opmerkingen over de nieuwbouw in de Spoorzone.

Contact

Ma-vr: 8.00-21.00 uur Za: 9.00-17.30 uur


Neem 24/7 contact op met Rabo Interhelp

Particulieren

Bedrijven