Gezocht: enthousiaste en betrokken ledenraadsleden

Ben jij betrokken bij de lokale leefomgeving? Heb jij oog voor wat er speelt in de maatschappij en wil je meedenken hoe wij als coöperatieve Rabobank kunnen bijdragen aan een betere wereld voor jou & de wereld om jou heen? Dan is de rol van ledenraadslid wellicht wat voor jou!

Profiel ledenraadslid

We zijn op zoek naar leden die zowel betrokken zijn bij de lokale leefomgeving als de bank. Leden die begrijpen dat de wereld en daarmee de behoeften van onze klanten veranderen en willen meedenken hoe wij daar als coöperatieve bank in kunnen mee bewegen.

Als ledenraadslid vertegenwoordig je de leden en klanten van onze bank. Je bent daarom de ogen en oren in de regio en beschikt over een eigen netwerk (zakelijk en/of privé). Vanuit jouw rol als ledenraadslid ben je sparringpartner van de directie van Rabobank IJsseldelta. Je durft dan ook jouw visie en geluiden uit de markt te delen en zet jouw persoonlijke en professionele kennis in om samen de regio en bank sterker te maken.

Als ledenraadslid zie je ook voordelen voor jezelf, omdat je als (young) professional gaat leren, ontwikkelen en een nieuw netwerk aanboort.

Als lid van de ledenraad wil je, samen met de raad van commissarissen, directie en medewerkers van Rabobank IJsseldelta, meedenken en –werken om het ondernemersklimaat in onze regio duurzaam te versterken, de voedselketen te verbeteren, woningeigenaren te stimuleren duurzamer te gaan wonen en de financiële redzaamheid van onze klanten te verbeteren. Growing a better world together begint lokaal met thema’s die ons allemaal raken.

Lid zijn van de ledenraad is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Meer informatie over de taken, verantwoordelijkheden en verwachtingen lees je in het ‘profiel ledenraadslid’.

Profiel ledenraadslid (PDF)

Hoe ziet onze ledenraad eruit?

De ledenraad bestaat uit 30 leden. Belangrijk is dat de ledenraad een goede vertegenwoordiging is van onze klanten en leden, zodat zij zich hierin herkennen. We streven daarom naar een ledenraad die, naast een geografische en thematische vertegenwoordiging, ook een goede mix laat zien van leeftijd, man/vrouw, zakelijk/particulier, enzovoorts.

Welke vacatures zijn er?

  • Zwolle: één vacature (vertegenwoordiging mkb)
  • Kampen: vier vacatures (vertegenwoordiging mkb)
  • Genemuiden: vier vacatures (twee vertegenwoordiging particulier, twee vertegenwoordiging mkb)

Aanmelden als ledenraadslid

Ben je geïnteresseerd en voel je ervoor om ook richting te geven aan de koers van onze bank? Of wil je meer informatie over de ledenraad? Neem contact op met Lianne van Dijk (adviseur marketing, communicatie en coöperatie) via 088 726 7512 of stuur een e-mail naar onderstaand adres:

Stuur een mail

Procedure

Geïnteresseerden kunnen zich tot 1 september melden door een motivatie met CV te sturen naar onderstaand adres:

Stuur een mail

Een selectiecommissie bestaande uit ledenraadsleden en een directielid, voert in september en/of oktober kennismakingsgesprekken waarna zij een passende voordracht doen. In november worden deze kandidaten via de website kenbaar gemaakt.

Conform het lokale bank statuut hebben de leden vervolgens zelf ook het recht kandidaten voor te dragen. Wij maken je erop attent dat een dergelijke voordracht schriftelijk dient te gebeuren, ondertekend door 10 of meer leden van de kieskring voor 1 december 2020. De schriftelijke voordracht inclusief motivatie en CV kan verstuurd worden naar:

Rabobank IJsseldelta
t.a.v. Directie
Willemskade 1
8011 AC Zwolle

Contact

Ma-vr: 8.00-18.00 uur Za: 9.00-17.30 uur


Neem 24/7 contact op met Rabo Interhelp

Particulieren

Bedrijven