Nieuwbouw eigen stek Boreas op schema

Studenten in een roeiboot op de IJssel

"De €2.500 van de Rabobank is binnen, maar er is behoorlijk wat reken- en ontwerpwerk nodig voordat de vlotten in het water liggen." Dat is de conclusie van commissaris Materiaal & Gebouw Mischa Huisman. Toch ligt de nieuwbouw van een eigen stek voor studentenroeivereniging Boreas op schema. De vereniging hoopt in april 2016 het nieuwe gebouw te openen.

Steun vanuit het Stimuleringsfonds

Met een bijdrage vanuit het Stimuleringsfonds kon de vereniging vlotten aanschaffen. Het doel van de steun is om het studentenroeien in Zwolle te stimuleren. De vlotten zijn een belangrijk onderdeel van de nieuwbouw. Vanaf deze vlotten gaan de boten straks te water. Binnenkort kan iedere Zwollenaar de boten van Boreas dagelijks in de stadsgracht zien.

Samenwerking met Calo

De Calo (Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding) gaat de nieuwbouw ook gebruiken. Deze opleiding biedt namelijk roeien, suppen en kanoën aan in het lesprogramma.

Feestelijke opening

Tien jaar na de oprichting van Boreas wordt een droom werkelijkheid. Dankzij de hulp van veel mensen, waaronder leden en omwonenden. Mischa kijkt uit naar de feestelijke opening. "Een datum voor het openingsfeest hebben we nog niet, maar iedereen die betrokken is geweest bij de nieuwbouw is welkom." 

Zwolle, 23-12-2015

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn