Bijdragen uit het Rabobank Coöperatief Fonds

Zakelijk bellen

De coronacrisis raakt onze samenleving als geheel maar ook verenigingen, stichtingen en maatschappelijke initiatieven. Vanuit onze coöperatieve gedachte willen wij in deze bijzondere en hectische tijd ook extra hulp bieden via het Rabobank Coöperatief Fonds aan verenigingen, stichtingen en maatschappelijke initiatieven. Sinds 6 april zijn we met dit fonds gestart.

Toekenningen

De afgelopen maanden hebben we veel corona gerelateerde aanvragen voor dit fonds ontvangen. De commissie Coöperatief Fonds, bestaande uit drie ledenraadsleden, heeft deze aanvragen behandeld en besloten om een bijdrage te leveren aan de volgende projecten:

  • Stichting Lokale Omroep Barendrecht voor het Coronaproof maken van interview apparatuur.
  • Maatschappelijk initiatief ‘In Moeilijke Tijden’ uit Ridderkerk. Zij hebben op bijzondere wijze een traktatie verzorgd voor senioren op Bevrijdingsdag.
  • Stichting Vriendenfonds Albert Schweitzer ziekenhuis Dordrecht heeft 10 I-Pads ontvangen voor de IC van het ASZ waarmee coronapatiënten contact kunnen hebben met hun naasten.
  • Stichting Netwerk Dordtse Helden uit Dordrecht heeft een bijdrage ontvangen om jongeren te betrekken en in te zetten bij corona gerelateerd vrijwilligerswerk.
  • Food Company Ridderkerk voor het Coronaproof maken van de locatie.
  • Stichting Present Ridderkerk heeft met hulp en kleine attenties extra aandacht kunnen geven aan kwetsbare en eenzame senioren.
  • Maatschappelijk initiatief van André de Jager uit Papendrecht, voor de huur van materiaal voor het streamen van een orgelconcert zodat veel mensen thuis hiervan kunnen genieten.

Ook een project indienen?

Wij vinden het fijn om een bijdrage te kunnen leveren aan deze mooie maatschappelijke projecten. Met elkaar, voor elkaar.

Weet jij ook een mooi project voor dit fonds? Check eerst de richtlijnen en vul daarna je aanvraag in.

Dien hier je aanvraag in

Dordrecht, 23-7-2020

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn