Duurzaamheidsweek Barendrecht

Jong gezin in de stad

Van 3 tot en met 10 oktober organiseren diverse partijen samen met de gemeente Barendrecht de Duurzaamheidsweek. Ook de Rabobank doet hier aan mee als een van de partners. De Duurzaamheidsweek staat bol van activiteiten voor zowel jong als oud die een link hebben met duurzaamheid. Het thema van de week is dit jaar “Welk voorbeeld geef jij?”. 

Duurzame Huisscan

Als partner van de Duurzaamheidsweek biedt Rabobank IJsselmonde-Drechtsteden een Duurzame Huisscan aan. Als je je aanmeld via de website, nemen we contact met je op voor het inplannen van een videogesprek. Dit videogesprek zal ongeveer een half uur duren. We kijken dan samen naar de volgende stappen: 

  • We geven je inzicht in energiebesparende maatregelen die voor jouw woning interessant zijn
  • We bekijken de mogelijkheden hoe je deze duurzame aanpassingen kunt financieren
  • We geven je tips bij welke vakspecialisten in de regio je terecht kunt voor deze duurzame aanpassingen.

Wil jij ook het goede voorbeeld geven? Meld je dan aan voor de Duurzame Huisscan zodat wij je verder kunnen helpen.

Overige activiteiten

Er gebeurt natuurlijk nog veel meer voor vele diverse doelgroepen. Basisschoolkinderen worden op school meegenomen in het programma, je kunt je aanmelden voor een zwerfafvalpakket om zelf Barendrecht schoon te houden, de Woonwijzerwagen staat op diverse plaatsen en ga zo maar door! Samen met Kijk op Welzijn organiseren we een themabijeenkomst voor ouderen over het toekomstbestendig maken van woningen en een workshop voor jeugd over fair trade kopen.

Barendrecht, 28-6-2020

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn