Nieuwbouwprojecten

Er wordt volop gebouwd aan verschillende nieuwbouwprojecten in de regio. Onze adviseurs zijn bij diverse projecten intensief betrokken. Zij helpen u graag met al uw woonvragen. Bel voor een afspraak naar (078) 6 531 531.

Alblasserdam

Alblasapart

Je wordt wakker en kijkt uit op de langsvarende schepen op de Noord (de Oude Merwede). De haven van Ridderkerk ligt aan de overkant en het Unesco werelderfgoed ‘de molens van Kinderdijk’ geven een prachtig aanzicht in de nabije omgeving. Je pakt de fiets en rijdt vanaf jouw woning over de veilige fietsroute door de Alblasserwaard. Met veel groen in een parkachtige omgeving. Zie je het al helemaal voor je?

Plezierig en duurzaam wonen & werken in en vanuit Alblasserdam. Het uitgangspunt voor de bebouwing is dat deze passend is in de omgeving. Ieder kavel wordt onder architectuur bebouwd. Klasse, duurzaamheid en uniciteit staan voorop in het ontwerp. 7 vrije kavels direct aan de rivier zijn in de verkoop, de kavels variëren van 1.630 m2 tot 1.840 m2.

Dit project is in ontwikkeling en bestaat tevens uit een residentie, herenhuizen, dijkappartementen, appartementen, patiowoningen en kade appartementen.

Barendrecht

Botter-locatie

Op de Botter-locatie worden 70 woningen ontwikkeld in het groen. De 70 appartementen worden verdeeld over drie gebouwen in een parkachtige sfeer. De appartementsgebouwen kennen een gelaagde opbouw vanaf de zuidwesthoek richting de Buitenlandse Baan, van drie tot vijf woonlagen.

Op de plaats waar nu het oude waterschapsgebouw staat zullen 21 stijlvolle en duurzame appartementen verrijzen. De appartementen worden voorzien van het ZERO concept. Een concept waarbij de woning volledig energieneutraal functioneert.

In het kleinschalige woongebouw komen in totaal 21 riante 3-, 4-, en 5-kamer appartementen met zonnige balkons verdeeld over 4 verdiepingen. Aan de achterzijde van het gebouw wordt een groene en gemeenschappelijke binnentuin gerealiseerd welke exclusief toegankelijk is voor bewoners van ‘De Heemraedt’.

Duurzaamheid staat bij dit project hoog in het vaandel. De inrichting zal aansluiten op de groene omgeving van park Buitenoord. De verwachting is dat het gebied eind 2021 gereed zal zijn.

Meer informatie over De Nieuwe Botter

Meer informatie van de projectontwikkelaar

Meer informatie van gemeente Barendrecht

Parq Waal

Parq Waal betreft een direct aan de rivier de Waal gelegen plangebied van meer dan 2,5 ha waar maximaal 17 vrijstaande villa’s kunnen worden gerealiseerd in een groene, parkachtige setting met veel waterpartijen. Parq Waal is dus kleinschalig maar ruim opgezet. Alle villa’s hebben straks vanaf hun eigen perceel via het water direct toegang tot de Waal. Zo stapt u straks misschien wel vanaf uw eigen steiger in uw sloep om te kunnen genieten van een tochtje op de Waal. De kavelgrootte varieert van circa 520 tot 1.050 m2.

Link naar meer informatie

Link naar meer informatie

Dordrecht

Amstelwijck Park

De wijk Amstelwijck in Dordrecht is volop in ontwikkeling. Het project ‘Amstelwijck Park’, is de locatie van het voormalig Refaja ziekenhuis. Verder zijn in ontwikkeling Smitzigt, Amstelwijck Midden en Spoorzone.

Het voormalige Refaja Ziekenhuis-terrein te Dordrecht wordt getransformeerd tot woonwijk. De bestaande ziekenhuisgebouwen maken plaats voor een ruim opgezette woonwijk. Nieuwbouwproject Amstelwijck Park biedt een gedifferentieerd woningaanbod bestaande uit vrijstaande villa’s, rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en appartementen.

Meer informatie

De Johan van Beverwijck

Comfortabel wonen in een nieuwbouwappartement op een plek met een rijke historie, te midden van uitstekende voorzieningen en veel groen. Een chic appartementengebouw op de hoek van de Spuiboulevard en de Johan de Wittstraat. Op de begane grond aan de voorzijde vind je winkels en voorzieningen. Aan de achterzijde plus op de 1e verdieping een afgesloten parkeergarage.

Verdeeld over het vijf en negen lagen tellende gebouw komen 53 luxe koopappartementen met grote terrassen van 16 m2 tot maar liefst 76 m2. En het fijne is: de terrassen liggen op het zuiden. De drie- en vierkamer-appartementen variëren in grootte van 85 m2 tot 150 m2. Dit is echter de basis. Het is namelijk mogelijk om appartementen samen te voegen, maar ook om bijvoorbeeld samen met de buren een derde woning te kopen en die gedeeltelijk bij ieders appartement te voegen.

Meer informatie

De Vrije Wilg

Een vrijstaand huis zoals jij het wilt hebben? Het kan met een zelfbouwkavel in de Vrije Wilg in Dordrecht. Op de grote kavels heb je volop ruimte voor een woning van één tot vier bouwlagen. Je bepaald zelf het ontwerp en de indeling van jouw huis. Het project bestaat uit 24 kavels. De oppervlakten van de percelen variëren van 325 m2 tot 465 m2. Dat betekent dat je genoeg ruimte hebt om een woning te bouwen van maximaal 700 m³ of 800 m³. Ook houd je ruimte voor 2 parkeerplekken op eigen terrein. De voorgevels van de toekomstige woningen wijzen naar het noorden of zuiden, afhankelijk van welke kavel je kiest.

De ligging is ideaal: tussen Dordrecht en de Biesbosch. Vanuit je huis loop je zo het weidse buitengebied in, richting de Biesbosch. Terwijl de voorzieningen van Dordrecht op loop- en fietsafstand zijn. En met 15-30 minuten sta je in de andere Drechtsteden of Rotterdam!

Meer informatie

Nieuw land van Valk

Nieuw Land van Valk wordt de leukste nieuwe buurt van Dordrecht en heeft voor ieder wat wils! Nieuwbouw eengezinswoningen in allerlei typen en groottes, grote en kleine appartementen, winkels en voorzieningen. Allemaal gelegen aan een mooi groen park, goed bereikbaar en dichtbij de binnenstad! Hoe fijn is het om zo te wonen!

Valkzicht: De gebiedsontwikkeling van Nieuw Land van Valk bevat drie deelgebieden: Leerpark, Valkhorst en Valkzicht. Valkzicht is op dit moment in verkoop. Het project Valkzicht bestaat uit 53 appartementen en maisonnettes. Complete woningen met heerlijke buitenruimte en helemaal klaar voor de toekomst. Naar verwachting wordt rond de zomer van 2019 gestart met de bouw.

Meer informatie

Overkamp

Overkamppark, aan de Overkampweg gelegen, zal gaan bestaan uit drie appartementengebouwen. Deze verschillen iets qua vorm en worden na elkaar ontwikkeld.

De appartementen vallen op door hun riante living, plafondhoge kozijnen en ingenieuze plattegronden. Per verdieping zijn er slechts vier appartementen zodat je minimaal aan twee zijden raampartijen hebt. De terrassen of balkons zijn allemaal op een hoek gesitueerd en bieden uitzicht op het Overkamppark of richting Oudendijk.

Meer informatie

The Yard. Kom aan boord.

Vroeger was het een scheepswerf, iets waar de stad Dordrecht bekend om was. De werf verdween, woningen keren ervoor terug. Woningen op een plek waar het karakter van toen hand in hand gaat met het woonplezier, het comfort en de duurzaamheid van nu. Welkom in The Yard! Welkom in een fraai groen binnenhof met een carré van woningen, omringd door de Maasstraat, de Werf van Schouten en de Werf van Gips. De architectuur knipoogt naar het rijke verleden van het gebied.

The Yard telt twee appartementengebouwen, met respectievelijk 25 en 9 appartementen, en nog eens 6 stads- en 4 havenwoningen. Daarmee is The Yard straks een plek voor iedereen.Het is een woongebied waar gezinnen kinderen graag zien opgroeien, en waar stellen de gezelligheid van het Dordtse centrum dichtbij hebben. En een plek waar ouderen het comfort van een appartement op waarde weten te schatten.

Meer informatie

Living in Dordt

Een kleinschalig en hoogwaardig nieuwbouwproject van 20 appartementen en 17 stads- en erfwoningen in Dordrecht aan het Kromhout en Warmoezierspad. Alle woningen en appartementen krijgen een eigen parkeerplaats op het afgesloten binnenterrein. De huizen zijn volledig woonklaar bij oplevering. Onderdeel van de koopsom zijn een luxe keuken, luxe badkamer, vloer, wandafwerking en raamdecoratie, naar smaak van de koper.

Meer informatie over Living in Dordt

De Tuinen van Krispijn

Deze nieuwe fase bestaat uit 51 ruime en duurzame eengezinswoningen met een uitstekende ligging. Het centrum is slechts tien minuten fietsen en alle stedelijke voorzieningen liggen binnen handbereik. De Tuinen van Krispijn kent een bijzonder groen thema met veel klimaatadaptieve toepassingen en lage woonlasten. Bovendien heeft iedere woning een ruime en zonnige tuin. Heerlijk voor de kinderen of een zomerse BBQ avond!

Link naar meer informatie

Hendrik-Ido-Ambacht

Lof & Loof

Landelijk wonen zoals jij dat wilt! Vroeger stonden op deze plek de boerenhoven met de appelgaarden langs de paden. Een rustige omgeving, waar hard werd gewerkt en de gezelligheid in het weekend werd gezocht in het samenzijn met familie en vrienden. Dan kwamen de lange tafels naar buiten en schoof iedereen aan voor de lunch of het diner. Met het authentieke Ido Hof als voorbeeld, is het ontwerp van de woningen geïnspireerd op het vroegere leven in de boomgaard. Het resultaat heet Lof & Loof, een heerlijke nieuwe landelijke woonbuurt in de populaire wijk De Volgerlanden.

In Lof & Loof verrijzen 39 koopwoningen in een intieme en hoogwaardige buurt. Rijwoningen, Bungalows en Herenhuizen. Door de vele rijke details, duurzame materialen, verschillende steenkleuren en afwijkende indelingen van de woningen, heeft Lof en Loof een gezellig dorps straatbeeld.

Meer informatie

Parkoever – in ontwikkeling

Aan de rand van de Drechtsteden wordt in de toekomst het project Parkoever gerealiseerd. Een plek met een rijke historie en een industrieel karakter, die in een nieuw jasje wordt gestoken.

Ontwikkelende bouwer ABB Bouwgroep uit Sliedrecht heeft een samenwerking gesloten met de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht en grondeigenaar Stolk om het gebied te ontwikkelen en te realiseren. ABB zal de komende periode in samenwerking met de betrokken partijen de plannen voor het eerste deelgebied verder uitwerken.

Meer informatie

Volgerlanden

Wonen in De Laantjes. Kom over het charmante Perenlaantje aanrijden, passeer de Vrouwgelenweg en voel je gelijk thuis. In De Laantjes woon je ontspannen aan een brede laan, sfeervol oprijlaantje, een parkje of aan een slootje dat het plan begrenst.

In De Laantjes komen 116 woningen. Het aanbod van huizen is heel divers. Rij-, twee-onder-een-kap- en vrijstaande huizen, je vindt het hier allemaal. De verkoop van de eerste 32 rijwoningen en 26 twee-onder-een-kapwoningen is gestart. De woonoppervlaktes lopen uiteen van ca. 124 m2 tot 156 m2. Staat hier jou nieuwe woning?

De Volgerlanden-Oost is opgedeeld in 4 verschillende ‘dorpjes’. De Laantjes, De Straatjes, De Hofjes en De Erfjes ontlenen hun karakter aan de straat of het gebied waar ze aan liggen. In de Laantjes herken je de klassieke lanen van woonwijk Kruiswiel. Met traditionele details heeft de architect variatie aangebracht in de eenduidige architectuur van de huizen.

Meer informatie

Papendrecht

Rhoon

Essendael

Met Essendael heeft Rhoon er een schitterende nieuwbouwwijk bij gekregen. Het authentieke en landelijke karakter van Rhoon is in deze nieuwe woonwijk overal voelbaar. De fraai gedetailleerde klassieke architectuur refereert aan de panden die je in het bestaande dorp ziet en de natuur heeft ook hier zijn weg gevonden. Sinds 2009 wordt in deze nieuwbouw naar hartenlust gewoond. Kinderen spelen overal. Dat kan makkelijk, want er zijn genoeg speelplaatsen en er is een park.

Het wijkje De Landerijen in nieuwbouwwijk Essendael is voor het grootste deel al gerealiseerd. De meeste bewoners zijn hier ook al een aantal jaar gesetteld. Ondertussen wordt er hard gewerkt aan een nieuwe fase in dit buurtje. De fase bestaat uit 35 eengezinswoningen gelegen aan de Willem de Kooning Allee. De woningen zijn gasloos en energieneutraal.

Meer informatie

Ridderkerk

De Oude Boomgaert

Op een prachtige locatie binnen Rijsoord verrijzen straks de woningen van De Oude Boomgaert. Een mooie groene en waterrijke locatie met schitterende vergezichten over uitgestrekte weilanden en het aangrenzende Waalbos. Op de eilanden is ruimte voor vrije kavels en op ’t Erf worden uiteenlopende woningen gerealiseerd.

Binnen het plan komen 10 royale vrije kavels. De kavels hebben een oppervlakte variërend van 519 m2 tot 1265 m2 en bieden jou de kans om jouw eigen woondromen te realiseren. Een vrije kavel biedt je de mogelijkheid het hele bouwproces zelf te realiseren. Van de bouwtekeningen tot aan de oplevering.

In De Oude Boomgaert komen verschillende woningen van rijwoningen, luxe comfortwoningen tot twee-onder-een-kapwoningen in verschillende afmetingen en verschijningsvormen. Alle woningen hebben een karakteristieke uitstraling met oog voor detail. De woningen zijn zeer duurzaam en standaard voorzien van een geïntegreerd verwarmings- en koelsysteem.

Meer informatie

Driehoek Het Zand

Wonen in een park in Ridderkerk. Het driehoekige plangebied ‘Driehoek Het Zand’ in Ridderkerk is gelegen tussen de Vlietlaan, de Erasmuslaan en de Hugo de Grootlaan in de wijk Drievliet-Het Zand. Dit gebied verandert de komen de tijd in één van de duurzaamste woonwijken in Nederland, waar je kunt wonen in een parkachtige omgeving, dicht bij de voorzieningen en met het openbaar vervoer voor de deur.

In het park komen drie fraai vormgegeven gebouwen waarin naast energiezuinige nieuwbouw appartementen en eengezinswoningen met tuin en terras ook sportfaciliteiten zijn ondergebracht. Daarnaast biedt de nieuwe buurt een buitensportveld en een ontmoetingsplek. In Driehoek Het Zand komen circa 120 woningen.

Meer informatie

Riederwerf

Pal aan de Nieuwe Maas in Ridderkerk, op de plek van de voormalige scheepswerf Schram en Van Beek, komt een in vele opzichten wel heel bijzondere nieuwbouwwijk: Riederwerf. Op deze unieke locatie verreist een nieuwe woonwijk in Oud-Hollandse stijl.

Het project Riederwerf bestaat uit meerdere fasen. Inmiddels zijn de eerste vier fasen opgeleverd en is fase 5 in ontwikkeling. Het woningaanbod van fase 5 in Riederwerf bestaat uit circa 20 royale nieuwbouw twee-onder-een-kapwoningen. Deze twee-onder-één-kapwoningen hebben een prachtig uitzicht over het water en worden gerealiseerd pal aan de Nieuwe Maas.

Meer informatie

Waterrijk

Gelegen aan de Donkerslootweg / Erasmuslaan in de wijk het Zand in Ridderkerk komt een ruim opgezette wijk met veel aandacht voor natuur, groen en duurzaamheid. Start verkoop van de appartementen: 2e kwartaal 2020. Prachtig wonen in een groene omgeving. Type Reiger (appartementen).

Link naar meer informatie

Zwijndrecht

Euryza

Nieuwbouw Euryza wordt in de komende jaren gerealiseerd op het vrijgekomen terrein tussen Het Crescent en het levendige Veerplein in Zwijndrecht. Aan de achterzijde ligt de Ringdijk, aan de voorzijde de Maas. Euryza is daarmee een echte buitendijkse ontwikkeling. Dichter aan het water kun je bijna niet wonen.

Eendracht is de naam voor het nieuwste en vierde deelplan van Euryza. Eendracht is een klein, intiem project: 15 woningen en drie boven- en benedenwoningen.

Appartementengebouw Rozenburg markeert de derde fase van Euryza. Het aanbod omvat in totaal 24 drie- en vierkamer appartementen en drie riante penthouses. Het zes verdiepingen tellende gebouw komt rechts naast de gebouwen Rietvink en Landzigt.

Meer informatie

Mimosahof

Voor de realisatie van dit project, bestaande uit zes loftwoningen en zes patiowoningen aan een sfeervol binnenhof, wordt de voormalige St. Petruskerk aan de Mimosastraat in Zwijndrecht getransformeerd tot moderne woonplek. Bij deze bijzondere transformatie blijft het architectonische beeld intact. Zo blijft het iconische kerkgebouw, dat decennialang van grote betekenis was voor de wijk, behouden.

De loftwoningen hebben een woonoppervlakte van ca. 90 m2 en de patiowoningen van ca. 100 m2. Door de combinatie van moderne architectuur, uitgesproken materiaalkeuze en voorzieningen als winkelcentrum Kort Ambacht op loopafstand is het hier aangenaam en fijn wonen voor jong en oud.

Meer informatie

Overig regio

Sliedrecht - Wilhelminakwartier

Het Wilhelminakwartier bevindt zich in het centrum van Sliedrecht tussen de Wilhelminastraat en Kerkbuurt. Sliedrecht ligt in het zuidoosten van Zuid-Holland aan de rivier de Beneden- Merwede. De gemeente is geografisch gunstig gelegen tussen Dordrecht, Rotterdam, Utrecht en ’s-Hertogenbosch.

Het plan betreft 4 urban villa’s in een groene omgeving met het parkeren uit het zicht weggewerkt onder dijkniveau. Er komen 100 appartementen variërend van 62 m2 tot 160 m2, voor elk wat wils. Het plan heeft uiteenlopende plattegronden voor verschillende doelgroepen van starter en doorstarter tot en met senioren. De appartementen hebben grote buitenruimten, veel daglichtinval, zijn energiezuinig en zeer comfortabel uitgevoerd met onder andere vloerverwarming, vloerkoeling en luxe badkamers. Bovendien is er veel aandacht besteed aan de invulling van het groen in de directe omgeving.

Meer informatie

Contact

Ma-vr: 8.00-21.00 uur Za: 9.00-17.30 uur


Neem 24/7 contact op met Rabo Interhelp

Particulieren

Bedrijven