Een lesje cybercriminaliteit

Kom ook naar ons cybercrime event

Phishing, een virus of een 'vreemde' e-mail? Cybercriminaliteit is de snelst groeiende vorm van misdaad. Jaarlijks worden miljoenen mensen de dupe van cybercrime. Om jezelf tegen deze vorm van misdaad te beschermen is het belangrijk om te weten wat cybercrime inhoudt en hoe cybercriminelen te werk gaan. Daarom organiseren wij het cybercrime event. De eerste avond die in het teken staat van cybercrime is op 5 februari 2020 bij Evenementenhal de Krim op Texel. Op 12 februari 2020 is het vaste land aan de beurt tijdens het cybercrime event bij Theater de Kampanje.

Waarom het cybercrime event?

De opkomst van internet heeft ervoor gezorgd dat ook criminelen hun weg online weten te vinden. Maar liefst één op de tien internetgebruikers is vorig jaar slachtoffer geworden van cybercrime. Deze vorm van criminaliteit wordt op steeds grotere schaal een probleem en steeds vaker worden mensen hier slachtoffer van. Tijdens de bijeenkomst nemen wij je mee in de verschillende soorten digitale fraude die wij als bank tegenkomen. Aansluitend vertelt journaliste Maria Genova je op een interactieve manier over de gevaren van het internet én wat je daartegen kunt doen.

Gastspreker Maria Genova

Schrijfster en onderzoeksjournalist Maria Genova werd na haar bestseller 'Komt een vrouw bij de h@cker' één van de meest gevraagde sprekers op het gebied van privacy, identiteitsfraude en informatiebeveiliging. Haar praktische en interactieve lezingen trekken volle zalen. Hoe kun je jezelf het beste tegen hackers beschermen? Hoe herken je phishingmails? En hoe onthoud je al je wachtwoorden?

Veilig bankieren

Criminelen 'vissen' naar je persoonlijke gegevens. Je ontvangt bijvoorbeeld een e-mail die afkomstig lijkt te zijn van Rabobank. De crimineel probeert je te verleiden om jouw persoonlijke gegevens of beveiligingscodes af te geven, zoals je pincode, pasnummer, inlogcode of signeercode. Rabobank vraagt je nooit om deze codes. Om veilig online te bankieren adviseren wij je beveiligingscodes geheim te houden. Laat een ander nooit je bankpas gebruiken, zorg voor goede beveiliging van je apparaten, controleer je bankrekening en meld incidenten direct bij je bank.

Programma

  • 19:30 uur - Ontvangst, koffie & thee
  • 20:00 uur - Opening
  • 20:05 uur - Digitale fraude Rabobank
  • 20:20 uur - Maria Genova
  • 21:45 uur - Afsluitende borrel

Datums en Locatie

  • 5 februari 2020 - Texel: Evenementenhal Texel, Roggeslootweg 6,1795JV De Cocksdorp
  • 12 februari 2020 - Den Helder: Theater de Kampanje, Willemsoord 63, 1781 AS Den Helder

Aanmelden

Jezelf beschermen tegen digitale fraude? Meld je dan snel aan. Het aantal plaatsen is beperkt.

Aanmelden voor de bijeenkomst op Texel

Aanmelden voor de bijeenkomst in Den Helder

Texel en Den Helder, 20-12-2019

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn