Een lesje cybercriminaliteit

Kom ook naar ons cybercrime event

Phishing, een virus of een 'vreemde' e-mail? Cybercriminaliteit is de snelst groeiende vorm van misdaad. Jaarlijks worden miljoenen mensen de dupe van cybercrime. Om jezelf tegen deze vorm van misdaad te beschermen is het belangrijk om te weten wat cybercrime inhoudt en hoe cybercriminelen te werk gaan. Daarom organiseren wij het cybercrime event. De eerste avond die in het teken staat van cybercrime is op 5 februari 2020 bij Evenementenhal de Krim op Texel. Op 12 februari 2020 is het vaste land aan de beurt tijdens het cybercrime event bij Theater de Kampanje

Waarom het cybercrime event?

De opkomst van internet heeft ervoor gezorgd dat ook criminelen hun weg online weten te vinden. Maar liefst één op de tien internetgebruikers is vorig jaar slachtoffer geworden van cybercrime. Deze vorm van criminaliteit wordt op steeds grotere schaal een probleem en steeds vaker worden mensen hier slachtoffer van. Tijdens het cybercrime event word je bewustgemaakt van de verschillende manieren van cybercrime en krijg je praktische tips om jezelf hiertegen te beschermen.

Gastspreker Maria Genova

Schrijfster en onderzoeksjournalist Maria Genova werd na haar bestseller 'Komt een vrouw bij de h@cker' één van de meest gevraagde sprekers op het gebied van privacy, identiteitsfraude en informatiebeveiliging. Haar praktische en interactieve lezingen trekken volle zalen. Hoe kun je jezelf het beste tegen hackers beschermen? Hoe herken je phishingmails? En hoe onthoud al je wachtwoorden? De deelnemers zijn altijd heel blij met de vele praktische tips van Maria. De meest gehoorde reactie na afloop van de lezing is: "Dit was een eye-opener."

Veilig bankieren

Criminelen 'vissen' naar je persoonlijke gegevens. Je ontvangt bijvoorbeeld een e-mail die afkomstig lijkt te zijn van Rabobank. De crimineel probeert je te verleiden om jouw persoonlijke gegevens of beveiligingscodes af te geven, zoals je pincode, pasnummer, inlogcode of signeercode. Rabobank vraagt je nooit om deze codes. Om veilig online te bankieren adviseren wij je beveiligingscodes geheim te houden. Laat een ander nooit je bankpas gebruiken, zorg voor goede beveiliging van je apparaten, controleer je bankrekening en meld incidenten direct bij je bank.

Aanmelden

In het nieuwe jaar ontvangen al onze klanten een uitnodiging per mail. Houd je inbox dus goed in de gaten.

Texel en Den Helder, 20-12-2019

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn