Nieuwe directievoorzitter: Aernout van der Does

kantoor

Nieuwe directievoorzitter: Aernout van der Does

Het Land van Cuijk & Maasduinen heeft een nieuwe ambassadeur in het westen van het land. Ik ben nu zes maanden werkzaam als interim-directeur voor de lokale Rabobank en ben in die relatief korte tijd erg enthousiast geraakt over de regio. De schoonheid van het gebied. De kansen die er liggen. En de inwoners en mijn collega’s. Niet dat de omgeving volstrekt onbekend voor me was. Vroeger kwam ik hier vaker bij familie in Beers. Toen ik hier gevraagd werd als directievoorzitter, heb ik niet lang hoeven nadenken. Sinds november bekleed ik die functie officieel.

Het is nu ruim 1,5 jaar geleden dat directievoorzitter Peter Swinkels geconfronteerd werd met een hersenontsteking. Hoewel hij alles op alles heeft gezet om terug te keren, heeft hij noodzakelijkerwijs besloten een ander pad te kiezen. Daarover verderop in deze column meer.

Als nieuwe directievoorzitter wil ik me graag wat uitgebreider voorstellen. Vanaf mijn studie heb ik altijd in het bankwezen gewerkt, zowel in binnen- als buitenland. Van Aruba tot Canada. Van Maastricht tot Waalre en Utrecht. Ik vind de vakinhoudelijke, financiële uitdagingen van een bank gecombineerd met de maatschappelijke rol die je als geldverstrekker hebt, ontzettend boeiend. We staan met onze lokale bank midden in de samenleving. En we maken ons naast onze commerciële functie echt sterk voor maatschappelijke onderwerpen, zoals leefbaarheid. Het is mooi om daar onze bijdrage aan te mogen leveren. Die rol is in elk van de Rabobank-regio’s anders. In deze omgeving zetten we in op educatie en wonen. Daar gaan de lokale Marktteams zich hard voor maken. Met als doel om samen aan de slag te gaan. In een wereld waarin het bankkantoor niet meer altijd de plek is waar de bank en lokale inwoners elkaar ontmoeten, is het belangrijk om ook op andere manieren zichtbaar en betrokken te zijn.

Tot slot geef ik graag Peter Swinkels zelf nog het woord. Peter: ‘’Ik heb helaas moeten accepteren dat een terugkeer niet langer realistisch is. Een moeilijk besluit, zeker na 25 mooie jaren Rabobank. Gelukkig kijk ik terug op een mooie samenwerking in het Land van Cuijk en Noord Limburg. Een regio waar ik zeker mee verbonden blijf, vanwege mijn woonplaats en familie. Ik wil iedereen enorm bedanken voor deze samenwerking.’’

7-1-2019

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn