Gastles op jouw basisschool

Jongen in klas steekt zijn vinger op

Medewerkers en ledenraadsleden van Rabobank Leeuwarden-Noordwest Friesland staan tijdens de Week van het geld voor de klas. Zij verzorgen tussen 23 en 27 maart gastlessen op meerdere basisscholen. Doel van het programma is om basisschoolleerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 op een speelse manier wijzer te maken over geldzaken.

Cash Quiz

Om de gastles leuk en laagdrempelig te maken spelen de kinderen tijdens de les onder andere de Cash Quiz. Aan de hand van verschillende onderwerpen worden de kinderen financieel bewuster gemaakt. Het spel zorgt ervoor dat de bankmedewerkers in gesprek gaan met de leerlingen over omgaan met geld.

Jong geleerd is oud gedaan

De Rabobank vindt financiële educatie voor de jeugd erg belangrijk. Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. De gastlessen zijn een onderdeel van de Week van het geld. De Week van het geld is een initiatief van Wijzer in geldzaken een samenwerkingsverband van brancheorganisaties, consumentenorganisaties, overheden en wetenschap. Landelijk staan deze week meer dan 4.000 gastdocenten voor de klas.

Sing a Song Challenge

Dit jaar bestaat Bank voor de klas 10 jaar. Speciaal voor dit bijzondere jubileum maakte rapper Yes-R een supersong. Klassen die meedoen aan de Sing a Song Challange maken kans op een unieke meet & greet met de rapper.

School aanmelden

Neem contact met ons op voor het aanvragen van een gastles.

Mail ons

Leeuwarden, 23-12-2019

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn