Nieuwe directievoorzitter: Jelmer Algra

Jelmer Algra vanaf 1 november nieuwe directievoorzitter

Vanaf 1 november start Jelmer Algra als directievoorzitter bij Rabobank Leeuwarden-Noordwest Friesland. Hij volgt Elly van ’t Hof op die na 37 jaar afscheid neemt van de Rabobankorganisatie. Zij heeft de bank de afgelopen jaren succesvol door een veranderingsproces geleid en kiest ervoor een andere weg in te slaan.

Achtergrond

Jelmer Algra (41) is na zijn studie Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit in Groningen gaan werken voor ExxonMobil in zowel nationale als internationale functies. In 2008 kwam hij bij de Rabobank en heeft verschillende managementfuncties gehad. Sinds 2014 is hij werkzaam voor  Rabo Agrifinance in St. Louis in de Verenigde Staten.

Vernieuwing

Jelmer Algra past met zijn blik van buiten goed bij onze bank in ontwikkeling in een snel  digitaliserende wereld. ‘Hij is iemand die in zijn carrière heeft laten zien dat hij houdt van uitdagingen en open staat voor verandering en vernieuwing’, laat Elze Klinkhammer, voorzitter van de raad van commissarissen, weten. Jelmer Algra is een geboren en getogen Fries en heeft sterke band met het werkgebied. 

Leeuwarden, 28-9-2017

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn