Trotse partner LF2018

Rabobank Leeuwarden-Noordwest Friesland heeft hart voor Fryslân én voor initiatieven die de samenleving een beetje mooier maken. We verbinden ons dan ook vol overtuiging aan Leeuwarden-Fryslân 2018. Met veel plezier steunen wij dit jaar meerdere bijzondere projecten. Hieronder een overzicht.

Mata Hari t/m 2 april

Een machtig mythische meid, maar dit jaar komen we alles over haar te weten: Mata Hari. De Friese courtisane die niet vies was van een stevig staaltje spionage op z’n tijd. Tenminste: zo schijnt. Laat je meeslepen in zowel de mythe als haar wekelijkse leven en vergaap je aan haar persoonlijke spullen en brieven tijdens deze prachtige tentoonstelling in het Fries Museum

Under de Toer - hele jaar

Verhalen van 'onder de toren' komen tot leven. Het liefdesverdriet van de Berltsumer kerkklokken, de helm van oorlogsheld Schelte van Aysma en het verhaal van wonderdokter Joost Wiersma. Zoveel 'tsjerken', zoveel verhalen. Under de Toer brengt deze verhalen in heel Fryslân tot leven in unieke samenwerkingen.

Potatoes Go Wild - 21 juni t/m 15 juli

De aardappel als inspiratiebron. Potatoes Go Wild laat zien dat de aardappel nog véél meer is dan alleen maar voedsel. Onder de naam 'Bildtse Aardappelweken' zet Het Bildt, aardappelhoofdkwartier van Fryslân, de aardappel in het zonnetje.

De Keatswike 30 juli t/m 5 augustus

Als je kaatsen zegt, zeg je Franeker. In de oude universiteitsstad ligt het heilige der heiligen van de kaatssport: het Sjûkelân. Op dit stukje groen in het centrum van de stad wordt elke 5e woensdag van juli al sinds 1856 de PC gekaatst, de belangrijkste kaatswedstrijd voor mannen. De Keatswike is een hommage aan deze mooie sport, met onder meer theater, muziek en internationale wedstrijden.

The Tall Ships Races - 3 t/m 6 augustus

Na twee spannende races finishen tachtig zeilschepen in Harlingen, waar ze vier dagen lang verblijven en het decor vormen van dit nautische spektakel. Bezoekers kunnen een kijkje nemen op de tall ships en genieten van de vele gratis optredens die op verschillende plekken in de stad worden gegeven.

Stormruiter - 26 september t/m 21 oktober

Honderd glanzende Friese paarden in de hoofdrol van een ongekend theaterstuk. Het gebeurt in De Stormruiter, een knallende voorstelling over de overmoedige dijkgraaf Hauke Haien en de eeuwige strijd tegen het water.

Contact

Ma-vr: 8.00-21.00 uur Za: 9.00-17.30 uur


Neem 24/7 contact op met Rabo Interhelp

Particulieren

Bedrijven