Eerste hulp bij Vermogensmanagement

Mark Jansen en Caroline Vink

Vermogensmanagement bij Rabobank Leiden-Katwijk

Sinds mei is de Leidse Caroline Vink werkzaam als vermogensmanager bij de bank. “Ik werkte al dertien jaar voor Rabobank Leiden-Katwijk als private banker, daarna heb ik zes jaar als zelfstandige bij diverse banken gewerkt. Vorig jaar maakte ik de stap naar het onderwijs als docent Ondernemerschap en Finance. Nu combineer ik deze functie met mijn baan als vermogensmanager.” Ook Mark Janssen komt uit de regio. Hij is in Leiden opgegroeid en bezoekt zijn vrienden en familie er regelmatig. Beiden hebben voor Rabobank Leiden-Katwijk gekozen omdat de bank lokaal betrokken is. Janssen: “Welke bank heeft dat tegenwoordig nog? De Rabobank steunt de lokale gemeenschap en geeft een deel van de winst terug aan de maatschappij. Via het Wensenfonds steunen we bijvoorbeeld goede doelen, stichtingen, sportclubs en andere verenigingen. Deze manier van werken spreekt ons, maar ook onze relaties, erg aan.” De vermogensmanagers kennen de regio goed en weten wat er speelt. Zo zijn ze op netwerkbijeenkomsten en andere evenementen te vinden. Janssen: “We deden bijvoorbeeld mee aan de Slag om Leiden, we varen mee met de Peurbakkentocht en moedigen de basketballers van ZZ Leiden aan. We zijn aanwezig bij het Haring en Corenwijngala, Leiden Culinair en ik kom graag in de Hortus Botanicus. Het is leuk om te zien hoe enthousiast de Leidenaren zijn. De stad bruist!” De evenementen zijn ook informele contactmomenten met de klant. Vink: “Het is goed om elkaar regelmatig te zien en te weten wat onze klanten bezig houdt.

Door het persoonlijke contact bouwen Janssen en Vink een hechte band op met hun cliënten. Janssen: “We kennen onze klanten en begrijpen hun wensen. We zijn sparringpartners voor onze klanten. We luisteren aandachtig, vragen door en altijd geldt: afspraak is afspraak. Ons team heeft een no-nonsense mentaliteit en schakelt snel. We zijn goed bereikbaar, ook voor dagelijkse bankzaken en met sommige klanten appen we zelfs als er snel iets geregeld moet worden. Het kan gebeuren dat op vakantie een pas is geblokkeerd, dan bellen we totdat het geregeld is.” Vink vult aan: “Laatst zei een klant tegen me dat zij het een fijn gevoel vindt dat ik er ben mocht er iets gebeuren. Zij heeft het vertrouwen dat wij het regelen.” De vermogensmanagers organiseren ook hun eigen kleinschalige evenementen voor de klanten. Zoals onlangs een event voor twintig relaties in het atelier van de Leidse kunstenaar Casper Faassen met een diner van Norbert van Dartel en binnenkort een oldtimer beleggingslunch op een prachtig landgoed. Janssen: “Het zijn unieke ervaringen voor onze klanten. Ze komen met elkaar in contact en wisselen ideeën uit. De events zorgen voor verbinding. De sfeer is informeel maar ook vertrouwelijk. Het gebeurt weleens dat een bestaande klant een relatie meeneemt als nieuwe klant, een mooier compliment kun je niet krijgen.”

Bent u op zoek naar een betrokken bankier met een no-nonsense mentaliteit? Mark Janssen, Vermogensmanager van de Rabobank Leiden-Katwijk, is rechtstreeks bereikbaar via mark.j.janssen@rabobank.nl en 06-126 721 02. Caroline Vink kunt u bereiken via: caroline.vink@rabobank.nl en 06-303 892 54.

Lees meer26-11-2018

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn