Klaar voor de start

Rabobank Leiden-Katwijk is er ook voor de startende ondernemers in de regio. Bij het starten van een eigen bedrijf komt veel kijken en wij helpen je hierbij graag op weg. Bijvoorbeeld met het schrijven van een ondernemingsplan, het openen van een zakelijke rekening, het regelen van verzekeringen en het inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Onze Startersdesk helpt je graag om sterk van start te gaan. Daarvoor hebben we onder andere het Rabo Startersvoordeel, ons wekelijkse inloopspreekuur en organiseren we verschillende bijeenkomsten.

Jouw zakelijke rekening: de basis van je bedrijf

Om de bankzaken van je bedrijf goed te regelen en je privé en zakelijke financiën te scheiden, open je een zakelijke rekening. Die vormt de basis van je zakelijke financiën.

Met Rabo Startersvoordeel zijn in het eerste jaar je zakelijke rekening, bankpas en internetbankieren gratis. Ook krijg je korting op onze pinautomaten, iDEAL-oplossingen en producten voor contant geld, zoals wisselgeld of storten.

Klik hier voor meer informatie over het Rabo Startersvoordeel.

Antwoord op je vragen: Wekelijks inloopspreekuur

Iedere woensdag van 9.00 uur tot 17.30 uur kun je binnen lopen voor het Startersspreekuur. Onze adviseurs staan vrijblijvend voor je klaar. Bij het starten van een eigen bedrijf komt veel kijken. Elk advies kan jou een stapje verder helpen en op ideeën brengen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • het inrichten van betalingsverkeer;
 • het afdekken van risico’s;
 • het financieren van je bedrijf;

maar ook

 • feedback op je ondernemingsplan;
 • het leggen van contacten met specialisten binnen en buiten de bank;
 • tips over netwerken en bijeenkomsten om van te leren.

Met andere woorden: het inloopspreekuur is vrijblijvend en helpt jou om sterker van start te gaan. De medewerkers van de Startersdesk helpen je graag op weg!

Locaties:

 • Schipholweg 9, Leiden
 • Rogstraat 2, Katwijk Zh

Digimagazine voor startende ondernemers

Nieuwsgierig wat Rabobank Leiden-Katwijk doet voor startende ondernemers in Katwijk, Leiden, Leiderdorp en/of Oegstgeest? Bekijk ons digimagazine.

Klik hier om het digimagazine te openen.

Hét startersplatform van Nederland: IkGaStarten

IkGaStarten is een online initiatief, bedoeld voor startende ondernemers én mensen die nu nog in loondienst zijn, maar overwegen om ook de sprong te wagen. Iedere dag worden hier nuttige informatie en tips geplaatst die het leven van de ondernemer makkelijker en leuker maken. Je vindt er o.a. een hulpmiddel om je bedrijfsplan te schrijven, verhalen achter de oprichting van vele succesvolle bedrijven in Nederland en honderden tips om je sterker van start te laten gaan.

Klik hier om naar het startersplatform IkGaStarten te gaan.

Even voorstellen: de Startersdesk

Bij de Rabobank hebben startende ondernemers een streepje voor. Niet voor niets hebben we een Startersdesk die je graag op weg helpt. De Startersdesk van Rabobank Leiden-Katwijk bestaat uit accountmanagers en adviseurs die dagelijks klaar staan voor startende ondernemers in Leiden, Katwijk, Leiderdorp en Oegstgeest.

teamfoto

Startersdesk op locatie

Als Rabobank Leiden-Katwijk zijn wij nauw betrokken bij de ondernemershuizen in de regio. Wekelijks zijn onze accountmanagers aanwezig bij de ondernemershuizen in Leiden, Leiderdorp en Katwijk Zh.

 • AREA071: Iedere vrijdag en tijdens de weekborrel
 • HUBspot: Iedere donderdag
 • Leiden Bio Science Park: Meerdere dagen in de week
Ondernemershuizen

Startersinitiatieven in de regio

Rabobank Leiden-Katwijk ondersteunt verschillende startersinitiatieven in de regio. Meer informatie over deze initiatieven lees je hieronder en op de website van de starterswedstrijden.

LEF

LEF is een wedstrijd voor startende ondernemers in de regio Leiden en de Duin- en Bollenstreek. Het doel is om jonge ondernemers te ondersteunen bij de start van hun onderneming. Dat kan door middel van deelname aan de wedstrijd en het daarbij behorende coachingstraject. Maar ook door bij LEF-bijeenkomsten aanwezig te zijn.

www.Heblef.nl

ELF

Luris organiseert het "Enterprise Leiden Fund" dat leningen van 30.000 euro verstrekt. Het geeft studenten en academici de mogelijkheid om kennis op te doen, een netwerk te ontwikkelen en starterskapitaal te verdienen.

https://luris.nl/

Gulliver

Gulliver is de ondernemerswedstrijd voor studenten in de regio Leiden. Het doel van de wedstrijd is om studentondernemers te helpen met het maken van de volgende stap in hun onderneming. Daarom krijg je tijdens de wedstrijd van verschillende kanten ondersteuning om jou bedrijf uit te laten groeien tot de beste onderneming.

https://www.gulliver.nl/home/

De 'Starter van het Kwartaal'-verkiezing

Ben jij in het afgelopen kwartaal gestart met je eigen bedrijf? Doe dan mee aan de 'Starter van het Kwartaal'-verkiezing. Onze Startersdesk gaat hiervoor elke drie maanden op zoek naar de meest bijzondere, vernieuwende of innoverende starter.

Meer informatie

Open Coffee 071

Open Coffee 071 is een maandelijkse bijeenkomst speciaal voor ondernemers van jonge bedrijven. Onder het genot van een goede kop koffie kun je jouw ervaringen met collega-ondernemers delen, nieuwe kennis opdoen en je netwerk uitbreiden. Open Coffee 071 is sinds 2012 verbonden aan AREA071 in Leiderdorp.Onze bank is partner van dit enthousiaste netwerk om zo een bijdrage te leveren aan het ondernemerschap in onze omgeving en om ondernemers met elkaar in verbinding te brengen.

Kijk op www.opencoffee071.nl voor meer informatie en om je aan te melden.

Contact

Ma-vr: 8.00-21.00 uur Za: 9.00-17.30 uur


Neem 24/7 contact op met Rabo Interhelp

Particulieren

Bedrijven