Ondernemers op het podium

Dennis van Egmond en Floris van Tilburg

E.L. Cravatte B.V. kwam vorig jaar in handen van Floris van Tilburg en Dennis van Egmond. Samen met hun investeerders en Rabobank Leiden- Katwijk groeide het Nederlandse merk voor kledingaccessoires naar 70 webshopwinkels.

Al jaren was Dennis van Egmond werkzaam bij E.L. Cravatte B.V. toen hij door de eigenaar werd gevraagd om mee te denken over het verkopen van de onderneming. Uiteindelijk hebben Dennis en zijn goede vriend Floris van Tilburg samen met andere investeerders de onderneming zelf overgenomen. Floris van Tilburg: “Vrijwel direct zijn we op zoek gegaan naar een geschikte bank. We hebben met verschillende banken contact gehad en Rabobank sprong er wat ons betreft meteen uit. We spreken dezelfde taal en hadden direct een heel prettig contact met Chantal van der Boog, accountmanager bij de Rabobank, en zijn snel tot een ‘closing’ gekomen. Op 13 november 2018 zijn Floris en ik bij de notaris eigenaar van E.L. Cravatte geworden.”

Stropdassen & Accessoires

“E.L. Cravatte is een eigentijds en van origine Nederlands merk met kledingaccessoires voor de modebewuste man. Stropdassen, strikjes, manchetknopen en onder andere bretels hebben wij in het assortiment” vertelt Floris. Hij vervolgt: “Koop je een E.L. Cravatte stropdas dan ben je verzekerd van een hoogwaardige kwaliteitsstropdas tegen een betaalbare prijs. Die past bij de laatste trends. Wij hebben geen fysieke winkel maar ons merk is via 70 webwinkels verkrijgbaar in 11 Europese landen.” In Nederland kun je de accessoires van E.L. Cravatte vinden bij o.a. stropdassenwinkel.nl, strikkenwinkel.nl, bretelswinkel.nl en manchetknopenwinkel.nl.

Duurzaam & wereldwijd

“Vanuit ons Nederlandse kantoor en distributiecentrum in Sassenheim leveren wij wereldwijd stropdassen, bretels, vlinderstrikjes, boxer shorts, manchetknopen en riemen. We verzenden razendsnel, efficiënt en met duurzame verpakkingen die doorgaans door de brievenbus passen. Wij werken niet met steeds wisselende collecties maar vooral met tijdloze accessoires zonder maatvoering. Hierdoor zijn de retouren nihil en mocht er toch een retour zijn, gaat het artikel, na een kwaliteitsinspectie weer terug in de voorraad. Hierdoor voorkom je als webshop onnodige verspilling en bespaar je kosten.”

Tot slot, zegt Floris: “Het is mooi om te zien dat Rabobank de belofte echt waarmaakt om betrokken en dichtbij te zijn en een sparringpartner is voor onze groei. Dus niet alleen in de rol als (coöperatieve) bank met financiering maar ook in het delen van kennis en netwerken. We volgen samen de MiniMaster Ondernemerschap van de bank over duurzaam ondernemen, marketing en groei. Rabobank doet veel meer dan je van een bank verwacht en helpt ons echt verder groeien. Persoonlijk en met ons bedrijf!”

Strategisch advies met #DichterbijOndernemers

Erik Versnel, directievoorzitter Rabobank Leiden-Katwijk: “De ondernemers die bij ons bankieren zijn vaak verrast hoeveel we doen om hun bedrijf duurzaam te laten groeien. Het gaat niet alleen om die financiering. Bij ondernemen gaat het erom wie je in je netwerk hebt. En hoe je op een slimme manier inspeelt op ontwikkelingen in de sector en de markt. Precies daarbij helpen wij ondernemers een stap verder. We verzamelen enorm veel data en interpreteren die voor jouw onderneming. Ook hebben we al talloze ondernemers met elkaar in contact gebracht. We zien vaak net even andere kansen dan een ondernemer zelf.” Heb je plannen voor de groei van jouw onderneming? Of begin je met ondernemen? Maak een afspraak met Rabobank Leiden-Katwijk. We brainstormen graag met je verder.

foto: Leiden INTO business

16-12-2019

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn