Wensenfonds, Vier klantavonden, 110 cheques, ruim 200.000 euro

Wensenfonds, Vier klantavonden, 110 cheques, ruim 200.000 euro

In de laatste week van januari organiseerde Rabobank Leiden-Katwijk De Avond van ……. Tijdens de vier feestelijke avonden in Leiden, Katwijk, Leiderdorp en Oegstgeest ontvingen 110 verenigingen en stichtingen mooie bedragen voor hun initiatieven. In totaal is ruim € 200.000 uitgereikt.

De Avond van Leiden

Op maandag 28 januari was de Avond van Leiden bij Gebr. Nobel. Tijdens deze avond werden er vanuit het Wensenfonds cheques uitgereikt in drie categorieën: buurt & wijk, cultuur & zorg en sport. Zo ontving Xenia Hospice € 2.500,00 voor het opleiden van hun vrijwilligers. En was er een cheque van maar liefst € 5.000,00 voor Fietsmaatjes.

De Avond van Katwijk

Tijdens de Avond van Katwijk op 29 januari in Tripodia kregen diverse sprekers het podium om wat meer te vertellen over hun projecten. Bijvoorbeeld Ton Frissen, de organisator van Haringrock. Hij vertelde trots over zijn evenement. Na de sprekers was het tijd voor het uitreiken van de cheques door het Wensenfonds. Flora Band mag voor € 3.500,00 nieuwe uniformen aanschaffen en De Brug Midden Nederland heeft een cheque van € 5.000,00 ontvangen, dat kunnen ze goed gebruiken om de tuin op te knappen na een grote brand.

De Avond van Leiderdorp

30 januari was de Avond van Leiderdorp bij RCL. Wethouder Angelique Beekhuizen deed de aftrap voor Leiderdorp Rookvrij. Deze avond waren er onder andere cheques voor SV Velocitas. Zij ontvingen een cheque van € 1.935,00 om zonnepanelen aan te leggen. Ouderzorg Leiderdorp ontving € 1.250,00 voor een nieuwe geluidsinstallatie.

Oegst!Live

Donderdag 31 januari was de laatste avond in de reeks van vier. Tijdens Oegst!Live organiseren Dorpsmarketing Oegstgeest en Cultuursfonds Oegstgeest samen met de bank een avond om diverse vrijwilligers-initiatieven in het zonnetje te zetten. Buurtverenigingen, de brandweer en Osger/Monumentenweekend gaven acte-de-prescence. Het Wensenfonds heeft tijdens deze avond 16 cheques uitgereikt. Hospice de Mare kreeg een mooi bedrag van € 4.250,00 mee naar huis om de voorzieningen te vervangen en Jenaplanschool De Kring was blij met de € 1.830,00 voor mobiele keukens en schilderzels.

Wil je meer lezen over één van de klantavonden? Klik hier.

7-3-2019

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn