Nieuwe start na scheiding

“Een nieuwe start, dat is ons uitgangspunt”, vertellen Irene van Veen en Tineke de Wilde, gecertificeerd echtscheidingsadviseurs bij Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden. Zij werken nauw samen met mediators, advocaten en notarissen uit de regio. “Door de korte lijnen kunnen we snel schakelen en dingen regelen”, zegt Tineke.

Goed uit elkaar, goed voor elkaar

Het stoppen van een relatie heeft niet alleen emotionele gevolgen. Er moet ook veel geregeld worden. Vaak heeft dit gevolgen voor de hypotheek en het vermogen. “Tijdens een oriëntatiegesprek brengen we alles in beeld en bekijken hoe alles zo goed mogelijk afgesloten kan worden voor beide partners”, vertelt Irene.

Overzicht en rust

“Tijdens het oriëntatiegesprek kunnen we een online Rabo Hypotheekdossier aanmaken om te kijken wat de scheiding betekent voor de maandlasten”, vervolgt Tineke. “Ook kijken we naar andere bankzaken, zoals bankrekeningen (van kinderen), verzekeringen en eventuele schulden. Een overzicht van alle bankzaken in zo’n moeilijke situatie kan u een beetje rust geven”.

Eigen bedrijf

Als een van beide een eigen bedrijf heeft, wordt uit elkaar gaan nog wat ingewikkelder. De echtscheidingsadviseurs bespreken dan samen met een bedrijvenadviseur wat de gevolgen zijn voor de onderneming.

Vragen

We willen niets liever dan dat beide partners weer een nieuwe start kunnen maken, dat is ons uitgangspunt. Voor vragen over scheiden kunt u contact met ons opnemen. Bel via (0183) 61 26 12 of maak online een afspraak. Als u liever beide een eigen adviseur wilt, kan dat ook.

Contact

Ma-vr: 8.00-18.00 uur Za: 9.00-17.30 uur


Neem 24/7 contact op met Rabo Interhelp

Particulieren

Bedrijven