Speciaal voor jongeren

Leren omgaan met geld

Kinderen die op jonge leeftijd leren omgaan met geld, hebben hun financiën later vaak beter op orde. Om je hierbij te helpen, hebben we de Rabo JongerenRekening. Bij de Rabobank JongerenRekening hebben we handige tools voor het leren omgaan met geld.

Rabo PinPin

Voor onze jongste aanpakkers is er Rabo PinPin. De coolste zakgeld-app waarmee je spelenderwijs leert omgaan met geld.

Rabo PinPin

Van PASSI naar passie

PASSI is meer dan alleen een betaalpas. Het staat voor inspiratie en talenten ontwikkelen. PASSI is op eigen benen leren staan dankzij je passie.

Passi

Wij ontmoeten de jeugd graag op onze bank, op school of op de plaatselijke club voor educatie of een leuke actie.

Zo werkt het

Nog geen Rabo JongerenRekening? Ga dan samen met je ouders naar rabobank.nl/jongeren en open je eigen nieuwe rekening. Je krijgt dan ook nog een extra gaaf welkomstcadeau.

Klik hier om naar rabobank.nl/jongeren te gaan

Heb je een (nieuwe) Rabo JongerenRekening?

Stuur dan een mail naar communicatie.av@rabobank.nl met daarin je naam, (nieuwe) rekeningnummer van je jongerenrekening en de yell. De yell mag je als tekst schrijven in de mail of stuur ons een leuk filmpje met je yell.

Wie weet schreeuw jij dan binnenkort jouw Yell bij een EK kwalificatie wedstrijd van het Nederlands Elftal!

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer dat de persoonlijke gegevens, in het kader van deze actie worden gebruikt. Rabobank behandelt de gegevens vertrouwelijk en stelt deze niet beschikbaar aan derden. Kijk hier voor de voorwaarden

Voorwaarden

SAMSAM

Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden SAMSAM

Alle voortgezet onderwijs scholen in de regio kunnen meedoen aan SAMSAM. Zij krijgen een gastles en het lespakket ‘Ik en Geld’. Naast dit lespakket krijgen de scholieren ook een rondleiding op een bank en gaan de individuele klassen het geleerde op een creatieve manier vormgeven aan de hand van deelname aan onze challenge. De meest creatieve inzending ontvangt een mooie prijs voor de hele klas.

Bank voor de klas

Bank voor de klas

Bank voor de Klas is een onderdeel van de Week van het Geld. Met behulp van het interactieve spel CashQuiz geven medewerkers van banken gastlessen in groep 6 t/m 8. Mirjam van Grinsven, werkzaam als adviseur Dagelijkse Bankzaken, vertelt: 'Eén van de doelen van Rabobank is een bijdrage leveren aan de zelfredzaamheid van mensen. Met Bank voor de Klas hebben wij de kans om leerlingen spelenderwijs en interactief te informeren over geldzaken en zo bij te dragen aan financieel bewustzijn op jonge leeftijd.'

Bank voor de Klas is ontwikkeld door de Nederlandse Vereniging van Banken. Landelijk worden er ruim 3.000 gastlessen gegeven door medewerkers van diverse financiële instellingen. Meer informatie is te vinden op weekvanhetgeld.nl. Op deze website kunnen kinderen ook de GeldType test doen. Zo kunnen ze ontdekken of ze een Big Spender of Spaartopper zijn.

Roefeldag Vianen

Roefeldag Vianen

De roefeldag in Vianen? Daar doen wij als Rabobank natuurlijk graag aan mee! 'Roefelen', is een kijkje in de keuken bij bedrijven om kennis te maken met diverse beroepen. Ruim 300 kinderen uit groep 6, 7 en 8 en ruim 40 bedrijven uit Vianen doen jaarlijks mee aan deze 'Roefeldag'. De kinderen krijgen een rondleiding en we spelen een quiz over geldzaken.

BankBattle

BankBattle

In een race tegen de klok gaan basisscholen de strijd met elkaar aan door het uitvoeren van praktijkopdrachten en het beantwoorden van vragen. Deze hebben betrekking op o.a. schoolvakken, muziek, computers, techniek, radio, televisie en internet. Uiteindelijk resulteert dit na ongeveer anderhalf uur hard werken in een geheime kluiscode die toegang geeft tot de eindopdracht. Het succesvol afronden van BankBattle vereist tactiek, strategie en vooral klassikaal samenspel. De klas die het geheel als eerste weet te volbrengen is winnaar. De winnaar ontvangt een lekker taart en een uitje met de hele klas naar Werelderfgoed Kinderdijk.

Contact

Ma-vr: 8.00-21.00 uur Za: 9.00-17.30 uur


Neem 24/7 contact op met Rabo Interhelp

Particulieren

Bedrijven