Sponsoring en donaties

Samen bereik je meer dan alleen. Met sponsoring en donaties versterkt de Rabobank de lokale samenleving.

Rabobank Clubkas Campagne

Met de Rabobank Clubkas Campagne geven wij het lokale verenigingsleven een financieel steuntje in de rug. Waarom we dit doen? Omdat we het belangrijk vinden dat mensen verbonden zijn met de lokale samenleving. Verenigingen en stichtingen vervullen hierin een belangrijke rol. Rabobank Lek en Merwede wil zo bijdragen aan duurzame lokale activiteiten die de leefomgeving en de sociale cohesie door sport, cultuur en het verenigingsleven versterken. Maar dit kan alleen succesvol zijn als er partijen in onze regio zijn die initiatieven ontwikkelen, verenigingen besturen met vrijwilligers die de schouders eronder zetten.

Uitslag Clubkas Campagne 2019

De stemperiode voor de Rabobank Clubkas Campagne 2019 zit erop. Ruim 5600 leden brachten 28.035 stemmen uit op hun favoriete clubs. Zij bepaalden hiermee de verdeling van de beschikbare €125.000,- . Dit heeft mooie bedragen opgeleverd voor de bijna 500 deelnemende clubs uit onze regio. De clubs met de meeste stemmen zijn extra in het zonnetje gezet, medewerkers van Rabobank Lek en Merwede brachten hen persoonlijk een cheque.

Top 5 Rabobank Clubkas Campagne

 1. Zwembad De Doetsekom
 2. Dierenasiel Gorinchem
 3. Vrienden van de Dompelaar
 4. Speeltuin Middelweg
 5. Voedselbank Leerdam

Lees hier de volledige uitslag

Rabo ClubSupport

De Rabobank Clubkas Campagne wordt vanaf volgende jaar vervangen door Rabo ClubSupport. Ook voor Rabo ClubSupport kunnen verenigingen en stichtingen zich weer inschrijven. De leden bepalen d.m.v. hun stemmen de verdeling van het beschikbare bedrag.

Coöperatiefonds

Met het Coöperatiefonds steunen we lokale projecten en initiatieven die een bijdrage leveren aan jouw omgeving. Dit gebeurt door ondersteuning van projecten op economisch, maatschappelijk, duurzaam en cultureel gebied. We vragen daarvoor geen tegenprestatie. Je aanvraag wordt door een commissie beoordeeld.

Vier keer per jaar komt de commissie bij elkaar om een besluit te nemen over de aanvragen. De commissie bestaat uit een gedeelte van de ledenraad, jongerenraad en enkele personeelsleden. Zij wonen in de regio en weten wat hier speelt.

De commissie vergadert in het eerste kwartaal van 2020.

U kunt een aanvraag indienen tot 1 maart.

Hulp nodig bij je aanvraag? Mail ons

Voorwaarden Coöperatiefonds

Om in aanmerking te komen voor een donatie uit het Coöperatiefonds gelden de volgende uitgangspunten:

 • Het project vindt plaats in de gemeente Giessenlanden, Gorinchem, Leerdam, Vianen of Zederik. Of in de plaats Goudriaan, Groot-Ammers, Kinderdijk, Langerak, Nieuw-Lekkerland, Nieuwpoort, Streefkerk, Asperen, Heukelum, Spijk, Vuren of Herwijnen (deel ten noorden van de A15).
 • Het project is vernieuwend of maatschappelijk.
 • De aanvrager is een organisatie.
 • Elke aanvraag wordt afzonderlijk beoordeeld.
 • Een eerdere toewijzing aan een gelijksoortig project is geen maatstaf voor een andere aanvraag.
 • Bij toekenning kan de bank aanvullende voorwaarden stellen.

Wij steunen geen: 

 • politieke of religieuze projecten
 • projecten die slecht zijn voor het milieu
 • projecten die gevaarlijk zijn voor deelnemers of publiek
 • projecten die als doel hebben om winst te maken
 • projecten zonder maatschappelijk draagvlak
 • kosten die op de begroting thuishoren
 • goede doelen/inzamelacties
 • wensen van individuen
 • buitenlandse of landelijke projecten

Sponsoring

Rabobank Lek en Merwede sponsort een tiental lokale partijen op het gebied van sport en cultuur in de vorm van een sponsorcontract. In ruil daarvoor vragen wij een tegenprestatie. Deze contracten worden niet uitgebreid. Met onze sponsorrelaties werken we samen om de culturele, maatschappelijke en sportieve ambities in de Lek en Merweden te versterken.

Daarnaast hebben we in samenwerking met NOC*NSF het traject verenigingsondersteuning uitgevoerd. Hierbij hebben geselecteerde verenigingen advies en hulp op het gebied van bestuur, financiën, gezondheid en duurzaamheid ontvangen. Afhankelijk van de gestelde hulpvraag. Naar aanleiding van een pitch zijn deze verenigingen geselecteerd op hun ambities, uitdagingen en actieve rol in de samenleving. Dit traject is nog lopend met een aantal verenigingen.

Contact

Ma-vr: 8.00-21.00 uur Za: 9.00-17.30 uur


Neem 24/7 contact op met Rabo Interhelp

Particulieren

Bedrijven