Kennis maken en delen bij De Regio Draait Door

De Regio Draait Door

Een betere locatie voor de vierde editie van De Regio Draait Door had er welhaast niet bedacht kunnen worden. Het strand van paviljoen ’t Wiede in Wanneperveen vormde deze nazomerse donderdag het perfectie decor. Verbinden aan het water dat onze regio ook verbindt.

Kennis maken en delen.

Kennis vergaren, kennis delen. Samen werken aan een gezonde regionale economie. Actief zoeken naar de kracht van verbinding. En dat op lokaal en regionaal niveau, want dat maakt de regionomie. Op initiatief van de Rabobank wordt in Noordwest-Overijssel en Zuidwest-Drenthe al twee jaar gewerkt aan het leggen van contacten en verbindingen en het ontwikkelen van initiatieven waar de regio uiteindelijk van profiteert. En de winst daarvan is nooit alleen voor het individu. Het gaat om een vitale, lokale samenleving. 

Zogenaamde expeditieteams die gevormd worden door vertegenwoordigers vanuit het bedrijfsleven, de zorg, het onderwijs zijn al een tijd op weg om verschillende projecten te bedenken en uit te voeren. Allemaal projecten met een gezamenlijk doel: het versterken van de regio. Aan tafel bij De Regio Draait Door staken de presentatoren Engbert Breukers en Suzan Massier de thermometer in verschillende lopende initiatieven. Zo vertelde Fatma Ucar, expeditieleider van het team Onderwijs, over de Regionomische school. Een initiatief waarbij leerruimte binnen opleidingen maar ook bedrijven wordt opengesteld en daarmee leerruimte beschikbaar komt in de regio. Meer mensen kunnen daardoor gebruik maken van de leermogelijkheden die al bestaan.

Van dromen naar doen. Van vonkjes naar vuur. Kennis delen en maken rondom het kampvuur. Het gebeurde op een prachtige nazomerse avond die na het ondergaan van de zon koud eindigde. Maar het deerde de bezoekers geenszins. Zij warmden zich aan elkaar en aan de boeiende initiatieven en innovaties die aan tafel voorbij kwamen. Mas Boom, holdingdirecteur van Koninklijke Boom uitgevers, omschreef het gevoel dat er aan het einde van de avond onder de aanwezigen leefde uitstekend. ‘Actief zijn, elkaar kennen, steunen, helpen en stimuleren. Anders zijn dan anderen. Vernieuwend. En samenwerken. Soms zal het schuren, maar vergeet niet dat je zonder schuren geen glans krijgt.’ Boom ontstak daarna net als veel andere aanwezigen een biologisch afbreekbare wenslantaarn. Rabobank-directeur Johan Hutten wilde zijn wens wel delen met anderen. ‘Een gezonde regionale economie met gezonde mensen.’ 

Lees Meer

29-9-2017

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn