Rabobank 'Dag van de Lach'

Ondertekening

Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland en Stichting Donderdag Meppeldag (DMD) sloten in de week van 23 april een nieuwe sponsorovereenkomst. Komende zomer is de regionale Rabobank dagsponsor van de laatste DMD (30 augustus): Dag van de Lach. De Rabobank wisselt stuivertje met NDC Mediagroep/ Meppeler Courant, een andere trouwe sponsor van Donderdag Meppeldag. De Meppeler Courant tekent dit jaar voor de financiële ondersteuning van het Internationale Straattheaterfestival op 9 augustus 2018.

Zes DonderdagMeppeldagen

In de afgelopen maanden moest de sponsorcommissie van Stichting Donderdag Meppeldag hard aan de bak om het programmabudget voor weer zes DonderdagMeppeldagen in 2018 rond te krijgen. Voor DMD is de financiële steun enorm belangrijk. We zijn blij dat we de dagsponoren zoals Rabobank, en Meppeler Courant, Waarborgfonds en Burgerweeshuis weer aan de Donderdag Meppeldagen konden binden. Ook de AH-supermarkteigenaren Elzinga en Brouwer zijn toegetreden tot de dagsponsorgroep. Super!,’ zegt Danny Olinga van het DMD-bestuur. ‘De gemeente en de Meppeler horeca hebben begin dit jaar een extra bijdrage in de programmering van Donderdag Meppeldag toegezegd,’ aldus Olinga.

Gratis

Donderdag Meppeldag is een gratis toegankelijk evenement dat jaarlijks in juli en augustus op zes achtereenvolgende donderdagen in Meppel wordt gehouden. Citymarketing, muziek, theater, cultuur en vele andere vormen van entertainment staan centraal op de landelijk bekende Meppeldagen. ‘De missie van Donderdag Meppeldag is dat we steeds vernieuwend en vooral een gratis evenement willen zijn met een positief karakter voor zowel de inwoners als toerist, aldus het DMD-bestuur. Donderdag Meppeldag 2018 is: Poppenspel en livemuziek (26 juli), Muziek op Straat (2 augustus), Straattheater (9 augustus), Mokum in Meppel (16 augustus), Soul& Rock ‘n’Roll (23 augustus) en Dag van de Lach (30 augustus).

Dag van de Lach

Voorzitter Wieger Toering van Stichting Donderdag Meppeldag en Johan Hutten, directievoorzitter Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland, tekenden onlangs de sponsorovereenkomst op het bankkantoor op Blankenstein. Al meer dan tien jaar was de Rabobank dagsponsor van het Internationale Straattheaterfestival. Johan Hutten: ‘We hebben altijd met overtuiging gekozen voor die themadag vol cultuur en creativiteit. Dit jaar willen we graag eens een andere themadag ondersteunen. De Dag van de Lach richt zich ook op toeristen in de regio, maar het is vooral een gezellige gezinsdag voor Meppelers en regiogenoten. Dat laagdrempelige en regionale aspect van de Dag van de Lach spreekt de Rabobank erg aan. Bovendien: op de laatste Donderdag Meppeldag is iedereen weer thuis van vakantie en sluiten de Meppelers en bezoekers uit de regio de zomer vrolijk af. Op de laatste donderdag Meppeldag staat ook weer de traditionele DMD optocht van versierde- en reclameauto’s op het programma. De Dag van de Lach vinden we een uitstekende themadag om de Rabobank in onze regio te profileren,’ aldus directievoorzitter Hutten. ‘De Rabobank heeft al jaren lang een goede relatie met Donderdag Meppeldag. Het evenement stimuleert ondernemerschap en economische bedrijvigheid en exposure van Meppel. ‘Donderdag Meppeldag verbindt mensen en organisaties met elkaar. Ongeacht het dagthema, we zijn er nog altijd trots op dat wij als bank een aandeel hebben in dit voor Meppel belangrijke evenement.’ benadrukt Hutten.

Straattheater

‘De Rabobank wilde graag eens de laatste Donderdagmeppeldag proberen. De Meppeler Courant vindt de Straattheaterdag ook een bijzonder festijn waaraan we graag onze naam aan verbinden,’ laat Gerrie Kreuze van NDC Mediagroep weten. ‘NDC wil zich als sponsor in de regionale samenleving vooral richten op sport en cultuur. Dat culturele aspect komt natuurlijk helemaal tot zijn recht bij het straattheater.’ Kreuze merkt op: ‘In de jaren negentig is de Meppeler Courant trouwens ook al enige jaren dagsponsor van het straattheaterfestival geweest.’

Meppel, 3-5-2018

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn