Geldautomaten gaan veranderen

17 februari 2021 16:25

Rabobank, ABN AMRO en ING werken samen aan een netwerk van geldautomaten. Zo blijft contant geld voor iedereen voldoende beschikbaar. De automaten van de 3 banken krijgen allemaal hetzelfde uiterlijk (geel) en dezelfde naam: Geldmaat.

Geldautomaten gaan veranderen

Waarom veranderen de geldautomaten?

We gebruiken steeds vaker een betaalpas om te betalen, maar contant geld moet wel beschikbaar blijven. Door samen een netwerk in te richten, zijn minder geldautomaten nodig om toch iedereen te kunnen voorzien van contant geld. Vaak staan nu verschillende automaten van verschillende banken dicht bij elkaar. Dat is straks met automaten van één merk niet meer nodig.

Veel geldautomaten zijn al overgegaan naar het nieuwe merk Geldmaat. Automaat voor automaat worden ze aangepast. Dit duurt tot eind 2021.

Op Locatiewijzer van Geldmaat vind je alle soorten automaten met hun adres.

Wat betekent dit voor jou?

Je houdt je eigen bankpas. Je blijft klant van de Rabobank. Je kunt bij elke automaat zo veel en zo vaak opnemen als saldo en limiet toestaan. Je hoeft zelf niets te doen.

Verandert de locatie van geldautomaten?

Veel automaten van Geldmaat staan op plaatsen waar eerder ook een geldautomaat stond. Soms worden ze verplaatst naar een omgeving waar (meer) winkels zijn. Er komen ook nieuwe locaties bij. Er komen vooral minder automaten op locaties waar nu automaten van verschillende banken dicht bij elkaar staan. Om te bepalen hoeveel automaten op deze locaties echt nodig zijn, kijken we naar het gebruik van de automaten.

Wat verandert er bij jou in de buurt?

Omdat het ombouwen twee jaar duurt en er voor elke locatie veel geregeld moet worden, kunnen we nog geen eindbeeld geven. Op de site van Geldmaat zie je wel per gemeente en per wijk wat er het lopende kwartaal verandert. Ook zie je in de locatiewijzer waar nu geldautomaten beschikbaar zijn, zowel van Geldmaat als van de afzonderlijke banken. Zo kun je goed zien wat er in jouw buurt beschikbaar is.

Heeft dit ook gevolgen voor zakelijke klanten?

De automaten voor het storten van geld, voor muntgeld en voor sealbags veranderen ook. Dit proces is bijna afgerond.

Contant geld storten voor bedrijven