Onze maatschappelijke impact 2021

17 februari 2021 16:25

Als coöperatieve Rabobank voelen we ons betrokken bij wat er leeft en speelt in de wereld om ons heen. We willen onze omgeving versterken en toekomstbestendig maken. In 2021 investeerde Rabobank Weerterland en Cranendonck €237.795,- in maatschappelijke initiatieven die bijdragen aan een duurzamere en inclusieve wereld. Ook hebben we 484 clubs ondersteund via Rabo ClubSupport.

Phasellus sodales libero et scelerisque

Samen met 20528 leden, klanten en partners maken we impact op het gebied van financieel gezond leven, duurzaam wonen, duurzaam ondernemen en de voedsel- en energietransities. Zo werken we bijvoorbeeld samen met gemeenten om duurzame woningen te bouwen met Rabo SmartBuilds en de voedselbank.

We zetten daarbij onze kennis, een groot netwerk en menskracht in om te helpen. Ook bieden we financiële ondersteuning vanuit ons ‘coöperatief dividend’, een deel van onze winst die we investeren in de maatschappij.

Een club is meer dan een club

Clubs en verenigingen spelen een belangrijke rol in ons land. Rabobank versterkt clubs via Rabo ClubSupport. Onze leden stemmen hier jaarlijks over mee. In Weerterland en Cranendonck werd er afgelopen jaar €141.000,- geïnvesteerd in 484 clubs. 7623 leden stemden op de verdeling van dit bedrag over de deelnemers.

Impact maken we samen

In 2022 werken wij verder aan onze missie ‘Growing a better world together’. Samen bouwen we aan oplossingen die goed zijn voor onze leden, klanten & goed voor de wereld om ons heen.

Benieuwd hoe onze maatschappelijke impact nog meer vorm krijgt? Bekijk de voorbeelden op rabobank.nl/impact.