Gezocht: Cyber Agents!

17 februari 2021 16:25

Wat doe je als je gehackt wordt? Wanneer is wifi veilig? En hoe kun je online gevaar herkennen en voorkomen? Dit zijn belangrijke, maar ook moeilijke vragen. Zo moeilijk, dat zelfs volwassenen niet altijd het antwoord weten. Daarom is Rabobank samen met HackShield op zoek naar Cyber Agents die niet alleen zichzelf, maar ook hun omgeving kunnen beschermen tegen online gevaar.

Gezocht: Cyber Agents!

Over Hackshield

HackShield leert kinderen tussen de 8 en de 12 jaar oud spelenderwijs hoe ze zich kunnen wapenen tegen cybercriminaliteit. Via een spannend spel, beschikbaar via de website (www.joinhackshield.nl) en app, worden de kinderen opgeleid tot Cyber Agents die online gevaar kunnen herkennen en voorkomen. Dit leidt tot bewuster en veiliger online gedrag.

Hackshield en Rabobank

Via HackShield verbindt Rabobank cybersecurity aan financiële zelfredzaamheid. Eén van de levels in de game staat volledig in het teken van de financiële zelfredzaamheid van kinderen: het verdienen, sparen, lenen en uitgeven van virtueel geld komt uitgebreid aan bod. Spelers worden uitgedaagd om verleidingen te weerstaan en moeten voorkomen dat hun virtuele geld wordt gestolen door hackers en andere cybercriminelen.

Hack Alert

Daarnaast heeft HackShield speciaal voor Rabobank de Quest Hack Alert ontwikkeld. Een Quest is een spannende doe-opdracht die kinderen samen met een volwassene kunnen spelen en waarmee extra punten te verdienen zijn. In de Quests wordt dieper ingegaan op cybercrime gerelateerde onderwerpen zoals hacken, het maken van een veilig wachtwoord en phishing.

In Hack Alert gaan de spelers samen met de karakters uit de game op zoek naar een (fictieve) hacker. Rabobank vindt het onderwerp cyberveiligheid zo belangrijk dat deze Quest, evenals de rest van de game, gratis te spelen is voor alle kinderen in Nederland. Of je nou wel of niet bankiert bij Rabobank, Growing a better digital world together!

Ben of ken jij een Cyber Agent die klaar is om aan de slag te gaan? Ga dan snel naar Hack Alert via onderstaande link. Je kan meteen beginnen met spelen!

Speel mee