Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland zoekt een lid raad van commissarissen

3 mei 2022 11:58

Als coöperatieve bank streeft de Rabobank ernaar om een belangrijke bijdrage te leveren aan het verwezenlijken van de ambities van haar leden en klanten. Daarvoor is het belangrijk dat elke lokale bank een deskundige toezichthouder en klankbord heeft in de vorm van een raad van commissarissen (RvC). De RvC bestaat uit leden uit onze omgeving die gevraagd en ongevraagd advies geven aan onze directie, toezicht houden op de commerciële en maatschappelijke prestaties van de bank (ook op kringniveau) en de ledeninvloed waarborgen. In verband met de gewenste aanvulling van de RvC zijn wij op zoek naar een enthousiast nieuw lid van onze raad van commissarissen.

Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland zoekt een lid raad van commissarissen

Profiel

Wij zijn op zoek naar een betrokken commissaris met een onafhankelijke en positief-kritische grondhouding. De commissaris die wij zoeken beschikt over een hbo/universitair denk- en werkniveau en is bij voorkeur werkzaam in een leidende/bestuurlijke functie binnen het werkgebied Staphorst. Onze nieuwe commissaris is maatschappelijk betrokken, is een mensgerichte teamspeler die de coöperatie een warm hart toedraagt en die goed kan anticiperen op een sterk veranderende samenleving en organisatie. Voor de directie ben je graag een klankbord en vanzelfsprekend vervul je de ambassadeursrol met veel plezier. Als persoon ben je verbindend, sensitief en heb je affiniteit met (één van) de maatschappelijke thema’s Financieel Gezond Leven, Duurzaam Wonen, Duurzaam Ondernemen, Banking for Food en de Energietransitie.

Organisatie

Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland werkt in een dynamische omgeving met prominente bedrijven, organisaties en instellingen. Onze bank heeft circa 22.000 leden en zij bedient in haar werkgebied circa 7.000 zakelijke en circa 73.000 particuliere klanten.

Met innovatie als strategisch thema nemen we graag ons aandeel in het stimuleren van een economisch vitale regio. De bank bestaat uit medewerkers die denken in kansen, ambitieus zijn en werken in een resultaatgerichte cultuur. Wij houden van creatieve, ondernemende mensen met een echte teamspirit die elkaar feedback geven om er beter van te worden. We geven elkaar de ruimte en inspireren elkaar om - ook samen met klanten en leden - nieuwe ideeën (door) te ontwikkelen. Het werkgebied van de bank omvat de gemeenten Meppel, Staphorst en Steenwijkerland.

Meer informatie

Nieuwsgierig naar de volledige vacature? Lees hier dan de volledige profielschets.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ton Loman, voorzitter raad van commissarissen (06) 53 26 82 45. Je kunt tot 20 mei 2022 je interesse kenbaar maken via directie.mon@rabobank.nl. De eerste gesprekken staan gepland op maandagochtend 30 mei 2022.